Plângere penală împotriva lui Ponta pentru PLAGIAT, depusă de Neamțu și Papahagi

249
Plângere penală împotriva lui Ponta pentru PLAGIAT, depusă de Neamțu și Papahagi - 239251pontabookfest-1345717772.jpg
Președintele Noua Republică, Mihail Neamțu, și vicepreședintele Fundației Creștin Democrate, Adrian Papahagi au depus astăzi o plângere penală împotriva primului ministru Victor Ponta, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de plagiat.

"Astăzi, 23 August 2012, Dr. Adrian Papahagi (Paris IV - Sorbonne) Dr. Augustin Ofițeru (Academia Română) și Dr. Mihail Neamțu (King's College London) au depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, o plângere penală împotriva lui Ponta Victor Viorel", se arată într-o postare a lui Mihail Neamțu pe facebook.

"În urma numeroaselor aspecte semnalate în presă, autorii plângerii penale solicită Parchetului să procedeze la efectuarea cu celeritate a cercetărilor penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de plagiat, prevăzută de art. 141 din Legea 8/1996", mai scrie în documentul amintit.

Cei care au depus plângere menționează că fapta de plagiat se referă la lucrarea "Răspunderea în dreptul internațional umanitar", care cuprinde 113 pagini "copiate prin metoda copy paste" din operele altor patru autori. Aceleași 113 pagini, spun petenții, se află și în teza de doctorat a primului ministru.

Noua Republică menționează că "își reînnoiește" cu acest prilej cererea ca Victor Ponta să demisioneze din funcția de prim ministru.

"Prezența domniei sale în această funcție de mare responsabilitate este în continuare o palmă pe obrazul cetățenilor României care iubesc munca și detestă impostura! Cerem membrilor de bună-credință ai USL să se delimiteze de persoanele care nu înțeleg că funcțiile de responsabilitate publică trebuie să fie ocupate doar de oameni integri", conchid ei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.1934 secunde