PNL Constanța dă startul campaniei "Orașul poartă semnătura ta". În ce constă proiectul

287
PNL Constanța dă startul campaniei
Liberalii din Constanța au organizat, ieri, o conferință de presă la care au participat președintele Organizației Județene a PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, vicepreședintele PNL Constanța, primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, și coordonatorul Organizației Municipale a PNL Constanța, Septimiu Bourceanu.

"Ca orice oraș, avem mare nevoie de o viziune de dezvoltare dinamică, realizată în raport cu nevoile noastre reale, actuale și viitoare, cu priorități și termene de implementare clare. Așadar, instrumentul fundamental pentru identificarea și transpunerea în realitate a proiectelor strategice ale orașului este Planul Urbanistic General (PUG). În acest context, dorim să aflăm părerea constănțenilor cu privire la direcțiile pe care le doresc pentru dezvoltarea urbanistică a Constanței. Începând de astăzi, lansăm campania - Orașul poartă semnătura ta!, o campanie de consultare, dar și de informare referitoare la Planul Urbanistic General", a declarat liderul liberalilor de la malul mării, deputatul Bogdan Huțucă.

El a explicat că acțiunea vizează consultarea cetățenilor cu privire la Planul Urbanistic General deoarece, în prezent, Constanța se dezvoltă după PUG-ul din 1999.

Campania vizează completarea unui chestionar ce cuprinde 18 întrebări referitoare la dezvoltarea localității. Campania va dura șase luni, cu o primă evaluare după o lună. În urma răspunsurilor date de constănțeni, liberalii intenționează să inițieze mai multe proiecte de hotărâre, care să ducă la înfrumusețarea Constanței.

"Orașul nostru se dezvoltă în prezent după Planul Urbanistic General din 1999. Acest document pe care se bazează deciziile majore legate de investițiile publice și private ar fi trebuit actualizat, conform legii, cel mult la un interval de 10 ani, dar se pare că primăria s-a atașat de el și îi prelungește periodic valabilitatea. Utilizarea unui PUG atât de vechi generează probleme foarte grave pentru oraș și determină apariția multor concesii făcute de primărie în materie de urbanism. La nivelul orașului se constată practicarea la scară largă a urbanismului derogatoriu, adică aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ-uri) pe suprafețe variabile, care au dat naștere la dezvoltări întâmplătoare și minimal corelate. Din acest motiv, zonele dezvoltate în ultimii ani suferă de lipsa confortului urban și a calității vieții, chiar și în ciuda nivelului ridicat al investițiilor financiare realizate. Un PUG bine gândit va aduce beneficii ani de-a rândul, coordonând dezvoltarea armonioasă a orașului nostru pentru următorii 10 ani", au mai spus liberalii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.356 secunde