PNL Constanța: "Măsurile guvernului USL își dovedesc eficiența"

195
2
PNL Constanța:

Articole recomandate

"PNL consideră că măsurile adoptate de către guvernul USL își dovedesc eficiența iar economia României devine tot mai competitivă", susțin liberalii constănțeni într-un comunicat de presă.
Astfel, potrivit acestora, țara noastră a înregistrat o creștere a salariului mediu în luna noiembrie, rata inflației este în scădere față de perioadele similare din anii precedenți, iar producția industrială este, de asemenea, în creștere.
"Amintim faptul că, datorită măsurilor liberale adoptate, câștigul salarial a crescut în noiembrie cu 35 lei respectiv 2,2%, la 1.650 lei, față de octombrie și cu 4,8% comparativ cu aceeași lună din 2012. Câștigul salarial mediu nominal brut a fost în noiembrie de 2.278 lei, cu 2,1% mai mare decât în luna octombrie 2013. De asemenea, în învățământ s-au înregistrat creșteri de 3,3% ale câștigului salarial mediu net față de luna octombrie ca urmare a acordării sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice iar în administrația publică, sănătate și asistență socială câștigul salarial mediu net a crescut cu 0,7% și, respectiv, 0,5%.
Totodată, ca urmare a politicilor bugetar fiscale adoptate de USL, rata inflației a fost de 0,3% în decembrie comparativ cu luna anterioară și în comparație cu decembrie 2012  prețurile de consum au crescut cu 1,55%, ținta BNR fiind de 2,5% plus/minus un punct procentual. 
În prima parte a lunii noiembrie Banca Națională a României a revizuit semnificativ în scădere prognoza de inflație pentru acest an, de la 3,1% la 1,8%, precum și pentru finele anului 2014, de la 3,1% la 3%, ținta fiind tot de 2,5%", se arată în comunicatul de presă al PNL Constanța.




Comentează știrea

ath
15 ianuarie 2014
Politica in budigăi

La inceputul erei automobilului,au aparut si primele regulamente de circulatie.Niciun automobil nu avea dreptul sa circule pe drumurile publice,daca nu era insotit de un trompetist calare pe un armasar.Calaretul cu trompeta avea obligatia sa sufle in trompeta,cand "bolidul" fara cai ajungea intr-o intersectie aglomerata.Claxonul a aparut putin mai tarziu si pistolul cu bile de cauciuc a inlocuit claxonul la sfarsitul secolului XX. Vremea automobilului cu trompeta a apus.Noi am mostenit in schimb politica cu goarna.De exemplu,PNL Constanta are obligatia sa sufle in goarna,de cate ori suntem in pericol sa ne loveasca fericirea bugetara. FERITI-VA CA VA STRIVESTE EFICIENTA ECONOMICA ! Si pentru ca tot suntem la regulamente de circulatie,trebuie sa mai consemnam un lucru.In secolul XIX,un politician britanic a propus ca armasarii inhamati la trasura sa poarte chiloti ,un fel de budigăi de armasar.Politicianul britanic a motivat ca doamnele si domnii din inalta societate se simteau jenati cand vedeau pe strazile Londrei,un armasar in calduri.Dupa modelul britanic,eu propun sa-i dotam cu budigăi pe armasarii din PNL Constanta.Va spun cu toata sinceritatea.Ma simt jenat,cand PNL Constanta intra in calduri de cate ori a crescut eficienta economica.

vasea
12 februarie 2014
care masuri?

Ce masuri a luat USL?Vad ca ei sunt mai degraba ocupati cu dosarele penale si mai nou vizitele la penitenciar pentru a si vizita colegii care au contribuit la...saracirea tarii!Deci toate sjunt bune in tara romaneasca,ciudat,romanii continua sa plece din tara,motivul?Sa scape de hotie,prostie,coruptie ,minciuna...vor ramane numai pensionarii si bugetarii in tara daca se merge in acest ritm!

Răspuns la: Politica in budigăi
Adăugat de : ath, 15 ianuarie 2014
La inceputul erei automobilului,au aparut si primele regulamente de circulatie.Niciun automobil nu avea dreptul sa circule pe drumurile publice,daca...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5225 secunde