Guvernul nu va mai impozita venituri din jocuri de noroc

139
Guvernul nu va mai impozita venituri din jocuri de noroc - noroc-1386598718.jpg

Articole recomandate

Veniturile obținute de către persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri în cotă fixă, jocuri de noroc on-line, jocuri caracteristice cazinourilor și cluburilor de poker nu vor mai fi impozitate de Guvern.
Argumentul Executivului este că autoritățile nu pot afla câștigul acestora. Modificarea va fi operată de Guvern prin ordonanță de urgență, relatează Mediafax.
În prezent, veniturile obținute de persoanele fizice din jocuri de noroc sunt considerate venituri impozabile și cuprind câștigurile realizate ca urmare a participării la jocuri de noroc, inclusiv cele de tip jack-pot, iar Codul Fiscal nu cuprinde reglementări care să excludă din sfera impozabilă veniturile realizate de persoanele fizice ca urmare a participării la anumite tipuri de jocuri de noroc. 
Guvernul se pregătește să elimine din sfera impozabilă a veniturilor realizate din jocuri de noroc de tipul slot-machine, videoloterie, pariuri în cotă fixă, jocuri de noroc on-line, precum și jocurile specifice cazinourilor și cluburilor de poker, spunând că nu poate calcula câștigul real al acestora. 
"Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc a identificat o serie de neajunsuri în aplicarea prevederilor fiscale în cazul veniturilor realizate de persoanele fizice ca urmare a participării la anumite tipuri de jocuri de noroc. Astfel, s-a constatat că este dificilă determinarea venitului obținut de participant, de la același plătitor sau organizator de jocuri de noroc, pentru anumite tipuri de joc: slot-machine, videoloterie, pariuri în cotă fixă, jocuri de noroc on-line, jocurile specifice cazinourilor și cluburilor de poker. Având în vedere dificultățile întâmpinate în aplicarea reglementărilor actuale, se propune eliminarea din sfera impozabilă a veniturilor realizate din tipurile de jocuri mai sus menționate", se arată în proiectul de ordonanță.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 07 Noiembrie 2013
Stire din Economie : Guvernul ne îngroapă în datorii
Pagina a fost generata in 0.7423 secunde