Cum să gândiți din timp masa de Crăciun!

433
Cum să gândiți din timp masa de Crăciun! - 9decfondmasacraciun-1386599184.jpg

Articole recomandate

O masă festivă de Crăciun, cu prietenii sau chiar cu familia depinde de mai mulți factori, care să dea greutate sărbătorii.

Pentru cei care rămân acasă și doresc să organizeze mese festive cu familia sau prietenii, ceva.bun.ro a pregătit un ghid cu sfaturi și sugestii generale pentru meniu. Iată ce trebuie avut în vedere pentru a gândi așa cum trebuie, din timp, meniul de sărbători.

Ambianța. O masă festivă depinde de mai mulți factori, printre care spațiul în care se desfășoară reuniunea, numărul și vârsta participanților, gusturile și obi-ceiurile participanților sunt cei mai im-portanți. Din aceste considerente, organizarea unui astfel de eveniment depinde de la caz la caz.

Pregătirile. Pentru orice lucru bine făcut, pregătirile sunt esențiale. Înainte de a creiona meniul festiv, trebuie să știți numărul invitaților și preferințele lor culinare. Este ușor atunci când vorbim de mesele în familie, unde știm deja cine vine la cină, dar este mai greu atunci când se organizează petreceri cu mai mulți invitați. Dacă nu cunoașteți preferințele culinare ale invitaților, asigurați-vă că acoperiți o gamă largă de feluri de mâncare: mai multe tipuri de carne, mâncăruri vegetariene, preparate tradiționale, dar și preparate etnice sau de inspirație mai modernă.

Nu uitați de decor! O masă festivă trebuie aranjată în ton cu evenimentul. Vizitați magazinele de decorațiuni și alegeți în funcție de decorul unitar de acasă. Aveți nevoie de față de masă și șervețele asortate, farfurii și tacâmuri pentru toți invitații, platouri și vase pentru servire (inclusiv ustensile pentru servire: clește, lingură, polonic etc), pahare de șampanie, pahare pentru vin, bere, alcool decor de masă - lumânări, aranjamente florale, aranjamente cu decorațiuni de Crăciun. Pentru varianta de bufet, alegeți vase de servire asortate, de pus pe bufet.

Matematica de sărbători. De regulă, pe lângă masa de sărbătoare propriu-zisă, perioada sărbătorilor de iarnă este marcată de o întreagă serie de mese, deoarece, practic, fiecare apariție a unui musafir este un motiv de a gusta câte ceva. Din acest motiv, e bine să aveți în vedere câteva principii utile. Alegeți fața de masă în ton cu șervețelele. Dacă alegeți șervețele de pânză, nu uitați de inele. Farfuriile și paharele trebuie să fie, de asemenea, complementare cu fața de masă. Pentru a scoate în evidență mâncarea, folosiți farfurii cu mult alb sau crem la bază. Dacă alegeți farfurii prea colorate (roșii, albastre etc), mâncarea nu va arăta la fel de apetisant.

Trucuri de organizare

Ordonați servirea în funcție de gradul de perisabilitate a preparatelor. Serviți, de exemplu, în primele zile, salatele care conțin ouă fierte, maioneză etc. Nu gătiți niciodată mai mult decât puteți păstra în condiții optime. Folosiți cutii care să se închidă etanș, borcane, folie alimentară pentru a depozita și acoperi preparatele. Nu depozitați alimente cu mirosuri puternice, în special cele care conțin usturoi, lângă deserturi. Luați în calcul alimente care pot fi congelate. Chiftelele, de exemplu, se pot găti și congela, fără să-și piardă din calități după decongelare. Câștigați timp și spațiu dacă, de exemplu, carnea de porc și cârnații îi prăjiți din timp și îi depozitați în borcane cu untura în care au fost prăjiți. Puteți face economii substanțiale dacă aveți grijă să cumpărați ingredientele vrac, în special pe cele pe care le includeți în mai multe rețete. Cumpărați cel mai târziu, dar nu chiar în ultima clipă, ingredientele pe care doriți să le folosiți proaspete, cum ar fi compontele pentru salate, fructele etc.

Foarte, foarte important! Nu lăsați toate pregătirile pentru ultima zi, dacă doriți să vă bucurați cu adevărat de frumoasele sărbători!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Trucuri pentru gătitul ouălor
Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Trucuri ca să îți păstrezi calmul
Sâmbătă, 27 Iulie 2013
Stire din Diverse : Trucuri pentru fotografii reușite
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru pungile de sub ochi
Pagina a fost generata in 3.0603 secunde