PNL Constanța, pregătiri pentru Congres. Pe cine susține pentru președinția partidului

770
3
PNL Constanța, pregătiri pentru Congres. Pe cine susține pentru președinția partidului - fondbogdanhutucapnl3-1494159107.jpg

Articole de la același autor

Liberalii din Constanța se reunesc, la sfârșitul acestei săptămâni, în cadrul Colegiului Director Județean (CDJ) pentru a avea o primă discuție privind pregătirile pentru Congresul PNL ce urmează să aibă loc luna viitoare.

"Duminică ne vom reuni în cadrul Colegiului Director Județean, o structură mai lărgită a filialei, care cuprinde 90 de membri liberali. Din CDJ fac parte și primarii din județ, dar și alți reprezentanți ai filialelor din județ. Vom avea o primă discuție referitoare la Congresul ce va avea loc pe 17 iunie. Eu sunt deschis la discuții, chiar îmi doresc să ascult părerile tuturor, să văd ce-și doresc colegii mei privind reconstrucția partidului", a declarat președintele PNL Con-stanța, deputatul Bogdan Huțucă.

În ceea ce privește susținerea filialei de la malul mării pentru un anumit candidat, el a spus că este mult prea devreme pentru a discuta despre acest subiect.

"Susținerea pentru un anumit candidat este un subiect despre care este mult prea devreme să ne pronunțăm. Candidaturile se depun până la data de 16 mai, după această dată avem și moțiunile candidaților și vom vedea ce decizie se va lua", a spus liderul de la Constanța.

Pe de altă parte, întrebat cu câți delegați va participa PNL Constanța la Congres, Bogdan Huțucă a spus că, deocamdată, secretariatul general nu a anunțat norma de reprezentare. În schimb, el a precizat că este posibil ca PNL Constanța să participe la alegerile generale cu 120-130 de liberali.

În altă ordine de idei, mai mulți membri ai PNL Constanța au început deja pe Facebook campania de susținere pentru Ludovic Orban.

"La 7 ore după anunțarea candi-daturii pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal, domnul Bușoi are 270 de aprecieri pe Facebook și niște scuze publice pentru că l-a plagiat pe Iohannis (fiind și puțin certat elegant de acesta). La o singură oră după postarea unei poze de către Ludovic Orban, acesta are peste 330 de aprecieri.

Membri PNL și-au exprimat în mod direct susținerea, sperăm că și conducerile județene vor respecta dorința celor de la baza partidului", a scris consilierul județean constănțean Bogdan Bola, care consideră Facebook-ul un barometru util.

Reamintim că, după Cătălin Predoiu și Ludovic Orban, secretarul general interimar al PNL, Cristian Bușoi, și-a anunțat, vineri, candidatura pentru funcția de președintele al partidului la Congresul care va avea loc în data de 17 iunie.

"PNL este la răscruce. Vrem să fim partidul care poate construi României un viitor sau alegem să ajungem partidul care va vorbi despre trecut cu nostalgie. În primul rând, PNL trebuie să se trezească și să clarifice pe cine reprezintă și cu ce ofertă politică vine pentru a redobândi încrederea oamenilor, pentru a reprezenta interesele majorității dinamice, pentru a recupera electoratul pe care l-a pierdut", a afirmat Bușoi.

Congresul PNL, programat la data de 17 iunie, va reuni 5.000 de delegați din toată țara și va avea loc la Romexpo, în București.

Comentează știrea

MIHAI
8 mai 2017
LUPTA PENTRU PUTERE

Este suficient sa citesti acest articol ca sa-ti dai seama ca liberalii nu au sanse de redresare , cu atat mai mult de supravietuire , in conditiile in care un PSD a pus stapanire cu ajutorul liberalilor pe tot ce misca in tara asta si este pe cale sa devina partid totalitar .. E de necrezut un asemenera amestec de amatorism , superficialitate si de ignorare a realitatilor . In timp ce presedintele Bogdan Puțucă este preocupat de probleme de organizare , pastrand discretie asupra viitorilor sefi ai PNL , in afara organizatiei , pe Facebooh , se emit pareri asupra viitorilor posibili sefi la nivel national . Lipsa de realism si de pricepere politica intrece orice imaginatie . Sa crezi ca la viitorul congres se va realiza mult dorita " schimbare " , atata timp cat din partid continua sa faca parte cei care l-au dus la faliment , este o grava eroare . Ca sa recastigi electoratul pierdut nu este suficient sa vrei , trebuie sa actionezi . Sa-i scoti din partid pe toti cei care s-au dovedit incapabli sa faca o autentica politica liberala . Nu cere nimeni sa se faca minuni peste nopate . Procesul de schimbare trebuie sa inceapa cu declaratii sincere , cu prezentarea uni program realizabil , care sa fie sustinut de majoritatea membrilor de partid si de cetatenii care " trebuie recuperati " termen care lasa impresia ca este vorba de o categorie similara delincventilor . Si ce faci cu " recuperatii " daca in partid sunt mentinuti coruptii , incompetentii , impostorii si navetistii ? Si cand ai ajuns la guvernare , sa numesti in functii publice oameni din categoriile mai sus amintite . Dupa cum se poate vedea , preocuparea liderilor PNL se reduce doar la problema alegerii celor care vor avea cozonacul si cutitul in mana cu speranta ca fiecare va avea parte de o bucata mai mare sau mai mica .Exista totusi cateva elemente care pot determina inceputul schimbarii , cu conditia ca PNL sa se trezeasca ( deci inca doarme ) , sa " clarifice " pe cine reprezinta ( in present nu reprezinta pe nimeni ) si sa faca " oferte politice " , ceea ce este aproape imposibil , toate ofertele , adica promisiunile fiind monopolul PSD ,. Pana la urma , constatam ca dl Hutuca este preocupat tot de nostalgie . Ehei , unde sunt zapezile albe de alta data ? Au fost albe in copilarie . In politica au fost sunt si vor fi intotdeauna murdare .

Nenea Iancu
8 mai 2017
Alesul Anului 2017

Cum adica pe cine sustine PNL C-ta la presedentia partidului?Pe Dragnea ,Monser! Pe Dragnea!PNL C-ta n-are nicio treaba cu partidul Bratienilor, ei cultiva doctrina fripturiștilor,a celor cu foamea-n gat.Cum i-a cumparat Mazare asa i-a cumparat si Fagadau, pe daiboj. Mai cu o spaguta, mai cu oscior de ros din banii publici, mai cu o functie in institutii publice corupte, gen CERONAV sau ANR,Fagadau & Co., i-a transformat pe "pitbulii " liberali in "pechinezi" care-i pupa pantofii. De la alegeri si pana acum ati auzit cumva de vreun act de opozitie politica?Ati auzit ca au facut ceva ptr urbe si populatie?A luat cineva din randurile liberalilor atitudine dupa ce panarama de Brailoiu a facut judetul Constanta de ras , elaborând impreuna cu Base si Serban Nicolae legea gratierii ptr penali?Nu, au tacut chitic., semn ca le convine legea gratierii coruptilor si penalilor acestei tari. Domnilor , votul dvs in cadrul PNL nici nu conteaza, asa cu si voi nu o sa mai contati ptr aceasta urbe la urmatoarele alegeri. PS.Vedeti ca panarama de Banias a ramas pe drumuri( este ceva normal ptr acest Raj Kapoor politic),poate va treziti cu el vice pe la PNL

a-mirabilis
8 mai 2017
Certuri intre gropari si dascali

PNL-ul si ,in general ,partidele acestea ,,old''care se dau continuatoarele unor principii perimate vopsind unele acte antinationale ca realizari de importanta istorica mai pe romaneste zis,machiaverlicuri,nu mai au nicio sansa de a mai supravietui.Partidele,asa zise istorice,trebuie sa inteleaga ca ,pentru ele etapa actiuniilor lor in politica se apropie de incheiere.Daca se incapataneaza sa ramana mai mult decat este ncesar o sa piarda si bucuria de trai si sensul vietii politice.Semnale sunt;America ,Franta,si-au ales Presedinti fara prea mare experienta politica.Partidele din rindul carora au rasarit respectivii Presedinti,ori au a avut oarece ezitari ori sint prospaturi pe piata.Pana si frantuza perdanta si-a dat seama ca partidul pe care-l conduce trebuie reformat.Barfa zice madam a lasat garda jos tocmai ca s-a speriat de ce o asteapta daca castiga alegerile.Incerc sa-i dau dreptate.Tanarului ales ,caruia i s-a gasit un nume,,John Kenedy al Europei''va avea mari probleme in interior dar si in exterioru Frantei.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6787 secunde