PNL Constanța și bătaia calicilor

572
2
PNL Constanța și bătaia calicilor - pnlalegeri20179-1491223764.jpg
După o scăpare iresponsabilă în primăvara/vara anului trecut, când la locale au suflat în ceafa PSD, liberalii constănțeni par să își fi revenit. Cum nu mai există un Nicușor sau un Mazăre cărora să le servească partidul pe tavă, PNL pare să fi intrat în derivă, într-o veritabilă criză de autenticitate. Și, ca și cum nu ar fi fost de ajuns, liberalii au ajuns să se bată între ei, precum calicii în fața ceaunului gol. La început își dădeau coate, ghionturi, mici îmbrânceli, pentru ca, în cele din urmă, antipatiile să se transforme în cafteală generală.


 Ideea implantării generalului Chițac în fruntea partidului și-a arătat limitele și slăbiciunile. În afara candidatului necunoscut plimbat prin piețe și târguri cu haina liberală pe umeri, Chițac a abandonat orice urmă de activism politic în sprijinul PNL Constanța. Și-a primit răsplata. A ajuns senator și haina de lider liberal local i-a rămas brusc mică. Bineînțeles, se pot găsi o mie de motive să fugi de competiție, la fel cum se găsesc o mie de motive pentru a o contesta ulterior, chiar dacă ai fugit de ea. Și-a pregătit o mână de cascadori politici, tocmiți să se arunce, dacă e nevoie, cu partidul în aer. Este clar însă că armata de marionete pregătită de Chițac nu a reușit să iasă din propriile tranșee, captivă jocurilor de culise. Se pregătește acum asaltul final prin instanțe, unde, printre crime și violuri o să se judece și liberalii cu liberalii.


De partea cealaltă, noul lider de la municipiu, George Muhscină, a început cu stângul. În lipsa opoziției, acesta a fost ales de el și de ai lui, într-un simulacru de ședință. Fără cvorum, fără susținerea consistentă a majorității, Muhscină a devenit președinte al PNL Constanța la masa verde. A câștigat prin neprezentarea adversarilor. S-a înscăunat peste liberali într-un partid pustiit de tabere, grupulețe și bisericuțe. Îți trebuie fișe tehnice și reprezentare grafică pentru a vedea cine e cu cine și cine pe cine sapă. În acest peisaj, Muhscină trebuie să construiască un nou proiect politic pentru a avea șanse la Primăria Constanța. 


Dar, o să vă rog să fim serioși și circumspecți. Din grupul puternic de astă vară au mai rămas doar umbrele unor politicieni care nici nu mai știu pe cine reprezintă. Lipsa unui lider autentic în frunte va bloca PNL Constanța în mediocritatea obișnuită a veșnicului partid de opoziție.



Comentează știrea

MIHAI
4 aprilie 2017
" HORA CALICILOR "

Asa zisele alegeri organizate de PNL la nivel de municipiu nu difera cu nimic de alte alegeri in care gasca conducatoare se preta la tot felul de metode si mijloace pentru ca rezultatul alegerilor sa fie cel dorit . Reamintim vremurile cand un oarecare Cojocaru , ajuns sef peste pensionarii liberali , le distribuia acestora , inainte de inceperea sedintei , lista cu cei care trebuiau votati . Pentru celelalte categorii actionau altii . Si asa , incet incet , cu o democratie liberala specific romaneasca , s-a ajuns la momentul monstruoasei aliante denumita USL .A fost momentul intrarii in coma a ceea ce se mai putea numi partid liberal . Nimeni din PNL Constanta n-a protestat , n-a demisionat , toti erau excitati de idea ca se va putea organiza si mai bine jaful national . Cu " lideri " ca Ponta si Antonescu , sustinuti de altii ca Hasotti , Dragomir si Manea , s-a ajuns ca astazi PNL sa nu mai reprezinte nimic , decat o adunatura ignorata total de un PSD triumfator dar , si ceea ce este mai grav , si de majoritatea cetatenilor .Relatarile si criticile de orice fel nu vor schimba cu nimic situatia . In locul unui Dragomir sau Chitac vine altul asemnator , sau poate si mai rau . Politicianismul romanesc indiferent de culoare , este cocosatul pe care numai mormantul il indreapta . Nu putem avea partide si o politica superioara fara o economie solida si prospera , fara sisteme de educatie , sanatate si justitie potrivite cu nivelul la care dorim sa ajungem . Si in aceeasi masura , fara o clasa politica decisa sa faca ceva si pentru cetatenii care la randul lor trebuie sa renunte la pretentiile de asistati , de pomanagii . " Calicii " care ne cersesc voturile pentru a salva aparentele democratiei inventate de ei , vor ramane , datorita noua , la putere si se vor roti intre ei la intervale de tim mai mari sau mai mici .

@ MIHAI
6 aprilie 2017
Corect,domnule Mihai

Sa le amintim liberalilor(locali) ca au pierdut deja alegerile la functia de primar din anul 2020.Fagadau poate fi declarat castigator pentru al doilea mandat incepand cu 2020 si chiar pentru 2024.Cu asemenea oameni in opozitia liberala Fagadau poate sa stea linistit inca 2-3 mandate.Probabil ca Fagadau va avea 8-10 mandate de primar si-l va depasi pe Mazare, "bunelul" nostru,batranul revolutionar rosu,Cel huiduit si de neinteles in patria mama.Ce naste din primar pesedeu,hot,nemuritor si rece se numeste.Fagadau poate sa fure linistit inca 15-20 de ani ca n-are cine sa-l infrunte la Constanta.Am spus odata,de doua ori si ma repet.Mazare a avut nevoie de apropae 10 ani ca sa ajunga primar in Constanta,ca sa fie bagat in seama/cunoscut de constanteni.In anii '90 il injura pe Iliescu,in gazeta lui de neam prost ,de analfabet.Il injura ca sa vada lumea ca el este revolutionar cu vederi liberale.Apoi,Mazare a ajuns sa bata palma cu partidul lui Iliescu si cu Mitrea ca sa fure in liniste sub protectia PSD-ului.Apoi Mazare a vopsit blocuri si balcoane cam trei ani.Prostul asta a stat agatat in corzi pe blocuri ca sa vada lumea ce harnic este viitorul primar.As spune ca Mazare a "muncit" cam 8 ani pana sa ajunga primar.Dar a meritat.Sa fim sinceri,avere-avere,dansuri-dansuri,fonctia-functie,fete-fetite,betie-droguri,viata frumoasa.A meritat.Sa nu va faceti griji,voi liberalilor,Fagadau munceste si pentru voi.Fagadau nu v-a uitat.Fagadau rupe de la gura lui ca sa va multumeasca si pe voi.Voi aveti timp sa va bateti pana la sfarsitul veacurilor.Amin !

Răspuns la: " HORA CALICILOR "
Adăugat de : MIHAI, 4 aprilie 2017
Asa zisele alegeri organizate de PNL la nivel de municipiu nu difera cu nimic de alte alegeri in care gasca conducatoare se preta la tot felul de...
Pagina a fost generata in 1.1663 secunde