"PNL s-ar putea desprinde de USL"

176
Mihai Răzvan Ungureanu a declarat duminică seară că unul dintre "desenele strategice" ale ARD în privința unei alianțe post electorale se bazează pe faptul că PNL s-ar putea desprinde din USL și astfel și-ar căuta un drum care să îl apropie de jumătatea de centru dreapta.

Fiind prezent într-o emisiune la Digi 24, copreședintele ARD a susținut că victoria alianței se marchează prin capacitatea de a construi în urma rezultatului alegerilor parlamentare o coaliție de guvernare care să le permită să facă propunerea pentru postul de prim-ministru.

"În ceea ce privește ARD nu mă refer aici la un câștig de ordin cantitativ, cine ia peste 50%, cine ia sub 50%. Victoria ARD se marchează prin capacitatea de a construi în urma rezultatului alegerilor generale o coaliție de guvernare aptă apoi să ofere un nume pentru premier și eventual să îl și treacă prin Parlament. Ținta noastră tehnică, să spunem așa, este de a obține între 28% și 30% din voturi. Dar evident vom merge mai departe încercând să împingem șansa obținerii unei majorități cât mai aproape de 50%. Cu cât obținem cât mai multe voturi, cu atât oportunitatea de a deschide negocierile într-o coaliție de guvernare cresc, și evident cresc și opțiunile unei alianțe post electorale" , a susținut Ungureanu.

De asemenea el a mai spus că la nivelul ARD se judecă pe aumite tipuri de scenarii în privința unei alianțe post electorale, iar unul dintre aceste "desene strategice" se bazează pe faptul că la un moment dat PNL se va rupe din USL și va dori să se apropie de jumătatea de centru dreapta. "Cred că nu este un secret pentru nimeni faptul că înainte de alegerile generale la nivelul conducerii ARD se judecă pe anumite tipuri de scenarii post electorale în așa fel încât rezultatul alegerilor să nu ne prindă nepregătiți în opțiunile pe care le avem. Și unul dintre aceste desene strategice se bazează pe faptul că la un moment dat PNLs-ar putea să se desprindă din USL și să își caute un drum care să îl aproprie de jumătatea de centru dreapta a spectrului politic" , a punctat președintele FC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4643 secunde