PNL va depune moțiuni împotriva a doi miniștri

246
PNL va depune moțiuni împotriva  a doi miniștri - pnlvadepune-1537891095.jpg
Președintele liberalilor, Ludovic Orban, a anunțat, ieri, că PNL va depune moțiuni simple împotriva miniștrilor Finanțelor și Educației.

"Am luat decizia de a depune în cursul acestei săptămâni o moțiune împotriva ministrului Finanțelor, pentru câteva motive extrem de serioase. În primul rând, jefuirea bugetelor locale care pune în pericol buna derulare a activității autorităților locale, capacitatea acestor autorități de a asigura servicii de calitate către cetățenii din fiecare comunitate locală, care pune în pericol realizarea proiectelor de investiții, capacitatea de cofinanțare a proiectelor care beneficiază fie de finanțare europeană, fie de finanțare în cadrul PNDL. De asemenea, pentru politica bugetară dezastruoasă care a dus la grava deteriorare a puterii de cumpărare a cetățenilor români", a explicat Orban.

În ceea ce privește moțiunea pe Educație, PNL denunță două idei fixe ale Guvernului - manualul unic și monopolul Editurii Didactice și Pedagogice.

"Tot astăzi, am hotărât atacarea ministrului Educației, ne-vorbitorul ministru al Educației, cu o moțiune în care avem câteva imputări majore, în principal, legate de catastrofa în ceea ce privește manualele școlare. Acest Guvern a avut două idei fixe în cap - ideea manualului unic și ideea monopolului Editurii Didactice și Pedagogice. Practica a arătat că atât ideea manualului unic, cât și ideea monopolului exercitat de stat în ceea ce privește editarea manualelor sunt catastrofale, iar starea manualelor la toate ciclurile școlare și în toate clasele arată falimentul actuali politici în domeniul educației pusă în practică de Guvernul Dăncilă și de actualul ministru al Educației", a susținut liderul PNL. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.431 secunde