PNL vrea să atace la CCR ordonanța privind Codul Administrativ

200
PNL vrea să atace la CCR ordonanța privind Codul Administrativ - pnlvreasaatace-1562616584.jpg
Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, ieri, că formațiunea politică pe care o conduce, pregătește atacarea la Curtea Constituțională a ordonanței de urgență privind Codul Administrativ.


"Am decis astăzi să formăm un grup de lucru, condus de președintele Comisiei juridice, la care vor participa și reprezentanții noștri din Comisia de administrație. Vom face o analiză a Codului administrativ, a ordonanței de urgență privitoare la Codul administrativ, pentru a identifica eventuale temeiuri de neconstituționalitate și pentru a pregăti o sesizare documentată către Avocatul Poporului, în vederea atacării la Curtea Constituțională a Codului administrativ", a declarat Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL, citat de Agerpres.


Pe de altă parte, el a menționat că PNL este singurul partid politic care deține președinția unei comisii de specialitate la nivelul Parlamentului European - Comisia de industrie, energie și cercetare.


"Una dintre cele mai importante comisii de la nivelul Parlamentului European este deținută de reprezentatul Partidului Național Liberal, Adina Vălean, care a mai deținut această poziție de președinte de comisie. A fost președintele Comisiei ENVI, Comisia de mediu, sănătate și siguranță alimentară. De asemenea, am obținut poziții importante la nivelul Grupului PPE, deținem vicepreședintele PPE la nivelul Parlamentului European în persoana lui Siegfried Mureșan, care a fost ales pe locul al treilea ca număr de voturi și este unul dintre cei mai importanți lideri ai PPE la nivelul Parlamentului European. De asemenea, am obținut poziții de vicepreședinți în comisii extrem de importante, cum este Comisia ENVI și Comisia AGRI. De asemenea, într-o zonă extrem de importantă, mai ales că este vorba de o zonă unde există extrem de multe probleme, care trebuie îndreptate în legislația europeană, avem coordonatorul grupului PPE din cadrul Comisiei TRAN, Comisia de transporturi, în persoana lui Marian  Jean Marinescu", a detaliat Ludovic Orban.


Totodată, liberalul Victor Paul Dobre a fost ales vicepreședinte al Adunării Parlamentare a OSCE.
"Este o organizație extrem de importantă, iar prin lobby-ul pe care l-am exercitat, practic, am reușit alegerea lui Victor Paul Dobre în funcția de vicepreședinte al OSCE și, mai mult decât atât, am contribuit și la victoria candidatului pe care l-am susținut, din Georgia, pentru funcția de președinte al Adunării Parlamentare a OSCE", a menționat Ludovic Orban. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3428 secunde