Când are loc congresul PSD pentru desemnarea candidatului la prezidențiale

99
Când are loc congresul PSD pentru desemnarea candidatului la prezidențiale - mihaififorademisionat-1562616388.jpg
Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat luni seara, la postul RTV, că data congresului PSD în care se va desemna candidatul pe care îl va susține partidul pentru alegerile prezidențiale este 3 august.

Întrebat despre posibilitatea ca actualul președinte executiv al PSD, ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, să fie candidatul PSD pentru prezidențiale, Mihai Fifor a răspuns că numele candidatului pe care îl vor susține social-democrații pentru prezidențiale se va cunoaște public în 3 august, când va avea loc congresul de desemnare.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat vineri, la Brăila, că pe lista candidaților la alegerile prezidențiale sunt mai multe nume din partid, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, dar și un candidat independent.

Ei urmează să fie incluși în sondaje, iar candidatul la alegerile prezidențiale va fi votat de un congres PSD care va avea loc la sfârșitul lunii iulie - începutul lunii august, a adăugat Dăncilă.

"Pe această listă (a candidaților la prezidențiale - n.r.) sunt și domnul Teodorovici și Mihai Fifor, pe această listă sunt toți colegii care și-au exprimat dorința de a candida, inclusiv Șerban Nicolae, inclusiv doamna Ecaterina Andronescu. Pe toți colegii care au venit și au spus 'vrem să candidăm pentru alegerile prezidențiale' i-am pus în acest sondaj, pentru că mi se pare corect să le dau o șansă tuturor colegilor care vor acest lucru. Deci, nu am omis pe nimeni din aceste liste dintre cei care au venit și au spus că vor să candideze. Pe lângă această listă, am făcut și o listă cu liderii formațiunilor politice, pentru că e normal să facem această măsurătoare", a Dăncilă.

Ea a adăugat că există discuții constante în coaliție, axate pe agenda de guvernare, dar și pe tema acțiunilor din perioada următoare.

"În sondajul de opinie este și domnul Tăriceanu. Am pus și un candidat independent, fără a da nume, să vedem care este soluția cea mai bună. Bineînțeles că, pe lângă rezultatul pe care îl vom vedea în aceste sondaje, e important ce-și doresc și organizațiile județene - dacă își doresc o candidatură comună, dacă își doresc un candidat al PSD. Am spus că vreau să schimb modul de lucru în partid și vreau să avem consultări pe orice subiect care este de interes. Vom avea un nou congres la sfârșitul lunii iulie - începutul lunii august unde vom vota candidatul nostru pentru prezidențiale. Sperăm să fie și candidatul câștigător", a mai spus Viorica Dăncilă.

Sursa : Agerpres 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.844 secunde