Mihail Neamțu:

Concurs "PNR nu va semna protocolul de înființare a ARD"

231

Articole de la același autor

Președintele Partidului Noua Republică, Mihail Neamțu, a declarat, ieri, că PNR nu va putea semna protocolul de înființare a Alianței România Dreaptă, alături de PDL, PNȚCD și Partidul Forța Civică, întrucât procedura de înființare a partidului va fi statuată printr-o decizie a Curții de Apel București după data limită la care ar putea fi semnat protocolul. Totuși, spune Neamțu, formațiunea pe care o conduce va căuta o formulă juridică pentru a putea avea candidați la parlamentare pe listele ARD.


"Am obținut din partea Tribunalului București o decizie favorabilă încă din 28 iunie prin care se dispune înregistrarea noastră ca partid în Registrul partidelor politice. În timpul vacanței judecătorești a fost redactată această decizie. După redactarea acestei decizii a apărut, nu de oriunde, ci dintr-o instituție patronată de Guvernul României, AVAS, o contestație a unui domn Radu Bălăceanu care, practic, blochează traseul acestui dosar între Tribunalul București și Curtea de Apel București. Curtea de Apel va rezolva acest conflict în termen de 15 zile, dar în orice caz prea târziu pentru ca Noua Republică să poată semna protocolul de înființare a Alianței România Dreaptă. Acest protocol va trebui semnat până luni, după ce ieri (marți-n.r.), a apărut o Hotărâre de Guvern care impune un calendar electoral. ARD se va înregistra la Biroul Electoral Central, luni, 17 septembrie", a declarat Mihail Neamțu, la o conferință de presă, potrivit Agerpres. 

El a adăugat că "PNR, chiar dacă va obține o hotărâre definitivă de la Curtea de Apel, este foarte probabil să fie tardivă în raport cu momentul acesta strict juridic de constituire a Alianței România Dreaptă".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 13 Septembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : "Conflictul cu MRU s-a încheiat"
Pagina a fost generata in 1.2401 secunde