Ponta, convorbire telefonică cu premierul Bulgariei

90
Ponta, convorbire telefonică cu premierul Bulgariei - ponta-1441620802.jpg

Articole recomandate

Azi, 7 septembrie 2015, a avut loc o convorbire telefonică între prim-ministrul României, Victor Ponta, și prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borisov. 


Potrivit unui comunicat de presă remis redacției de Guvern, tema principală a convorbirii a constituit-o criza refugiaților și efectele acesteia la nivelul Europei. Cei doi premieri au evocat faptul că atât România, cât și Bulgaria sunt solidare cu statele din Europa afectate de acest fenomen migraționist fără precedent în istoria modernă și că vor continua să se coordoneze și  să se informeze reciproc asupra evoluțiilor regionale pe această temă. Pe lângă problemele ce privesc capacitățile de sprijin, cei doi prim-miniștri au reiterat preocuparea comună pentru prevenirea și combaterea traficului de persoane la nivel regional. În acest context, cei doi premieri au evocat importanța unei decizii pozitive privind obținerea de către România și Bulgaria a primei faze a aderării la spațiul Schengen, pentru granițele aeriene.


În cadrul convorbirii, cei doi premieri și-au exprimat satisfacția față de rezultatele pozitive ale Grupului trilateral România-Bulgaria-Serbia inaugurat de cei trei premieri la Craiova, fiind de acord ca următoarea reuniune să aibă loc în perioada imediat următoare..  



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Septembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Liberalii pregătesc demisia lui Ponta
Pagina a fost generata in 0.5719 secunde