Ponta: În toamnă modificăm legea și formăm regiuni înainte de revizuirea Constituției

172
1
Ponta: În toamnă modificăm legea și formăm regiuni înainte de revizuirea Constituției - ponta-1377850538.jpg
Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, în deschiderea BPN al PSD, reunit la Mamaia, că din toamnă trebuie să se modifice Legea 315/1998 privind regiunile de dezvoltare în sensul formării regiunilor înainte de a primi statutul constituțional prin revizuirea Legii fundamentale, potrivit Mediafax.ro.
"Unul din punctele cele mai importante le-am discutat și ieri (joi, n.r.) în cadrul unui BPN informal, doar cu vicepreședinții. Cred că din această toamnă trebuie să mergem mai departe prin modificarea Legii 315/1998, cea cu regiunile de dezvoltare, în a forma practic regiunile chiar înainte de a primi statutul constituțional", a spus Ponta.
Premierul a spus că proiectul cel mai important din această toamnă este declanșarea efectivă a descentralizării.
"Poate proiectul cel mai important din această toamnă, proiect politic, guvernamental, parlamentar, îl constituie declanșarea efectivă a procesului de descentraliare și de pregătire a regiunilor", a subliniat Ponta.
Premierul a precizat că trebuie stabilite instituțiile care vor merge de la Guvern către regiuni, către structurile locale, întrucât de la 1 ianuarie se va intra pe noul exercițiu financiar al UE și România trebuie să fie pregătită.
"S-a dovedit că orice centralizare excesivă la București îngreuneză lucrurile și cu cât lăsăm mai mult la regiune, județ, oraș - atribuții și resurse - cu atât lucrurile merg mai bine", a adăugat Ponta.




Comentează știrea

gogu
30 august 2013
revizuire

ar trebui sa va revizuiti atitudinea fata de romani si sa nu va mai faceti jocurile politice si averi pe spinarea poporului.. pana nu e prea tarziu si o sa vi-o luati in freza... cu totii, de la presedinte la ultimul subsecretar de stat... sa va fereasca sfantul sa va judece multimea..

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1154 secunde