Ponta: Marii câștigători ai moțiunii de cenzură, dacă va trece, vor fi președintele Iohannis și UDMR

182
Ponta: Marii câștigători ai moțiunii de cenzură, dacă va trece, vor fi președintele Iohannis și UDMR - victorpontasec3aentoarcelapalatu-1497905656.jpg
Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat luni că în cazul în care va trece moțiunea de cenzură "marii câștigători" vor fi președintele Iohannis și UDMR.


"Dacă moțiunea de cenzură va trece, în orice condiții, eu am spus mereu că singurul câștigător va fi președintele Iohannis, cel care nu a făcut nimic, nu a cerut demisia Guvernului, dar se trezește, practic, cu decizia de a numi un nou Guvern pe masă. După discuțiile de astăzi, și o să vedem dacă mâine se finalizează, în afară de domnul președinte Iohannis, va mai fi un mare câștigător, UDMR-ul, care are niște solicitări, dacă nu mă înșel cea referitoare la Legea 215 cu reducerea pragului, cu plăcuțele (plăcuțele bilingve — n.r.), cu toate celelalte, cu autonomia culturală, e din 2001 în Parlament, deci de 16 ani, cea cu Ziua de 15 martie cred că e ceva mai recentă. (...) Din punctul lor de vedere, e normal să le ceară, dacă aș fi la UDMR le-aș cere tot timpul, dar pe care înțeleg că mâine le va vota majoritatea PSD-ALDE, așa, pe repede înainte. Înțeleg că mâine dimineață vor fi comisii și mâine în plen se votează. Deci, dacă se întâmplă lucrurile astea, e posibil să se strângă voturile necesare, cu cei de la UDMR, și vom avea câștigători președintele Iohannis și UDMR", a declarat Victor Ponta la România Tv.


În opinia sa, indiferent de rezultatul moțiunii, "cu siguranță domnul Dragnea va pierde, și PSD va pierde și guvernarea va pierde".


"Atunci când ai Guvernul și fără să ai nici o criză cum a fost, din păcate, tragedia de la Colectiv sau cum au fost moțiunile de cenzură care au trecut, în cazul domnilor Boc și Ungureanu, fără să ai niciun motiv, nicio criză economică, socială în țară să renunți la Guvernul tău și să dai președintelui Iohannis posibilitatea de a desemna un alt prim-ministru, o să vedem pe cine va desemna, dacă va fi de la PSD sau din altă parte, este o înfrângere", a afirmat Ponta.


El adaugă că UDMR a făcut solicitările pentru legile menționate "nu doar domnului Dragnea, le-au făcut tuturor liderilor politici ai majorității în ultimii 16 ani".


"Asta înseamnă că domnul Dragnea, care spunea că are suficiente voturi pentru moțiune, nu le are, că dacă le avea, nu trebuia să negocieze cu cei de la UDMR. Dacă avea voturi de la PSD și ALDE, nu era nevoie să facă această negociere. În al doilea rând, asta înseamnă că o chestiune atât de complicată care de 16 ani nu și-a găsit o soluție (...) își găsește mâine dimineață de la ora 10,00 la ora 12,00? Adică domnul Dragnea este dispus pentru această bătălie de miercuri cu Sorin Grindeanu să facă orice, să piardă funcția de prim-ministru pentru PSD, să rupă partidul. (...) Mi se pare o chestiune extrem de periculoasă să spui 'vreau voturi miercuri și pentru asta facem absolut orice'", a mai declarat Ponta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4035 secunde