Ponta: O eroare a Statisticii privind PIB-ul reduce cheltuielile bugetare cu aproape 1 miliard de lei

960
Ponta: O eroare a Statisticii privind PIB-ul reduce cheltuielile bugetare cu aproape 1 miliard de lei - pontadc-1357284615.jpg

Premierul Victor Ponta a declarat joi seara că o eroare de calcul a Institutului Național de Statistică (INS) privind Produsul Intern Brut (PIB) va determina reducerea cheltuielilor bugetare prevăzute pentru anul viitor cu aproape 1 miliard de lei, transmite Mediafax.

Vorbind despre necesitatea construirii unui buget realist, Ponta a afirmat la B1 TV:

"Apar în fiecare zi tot felul de elemente. De exemplu, am aflat la sfârșitul anului trecut, aproape de Revelion, acum mi s-a confirmat, că o greșeală de calcul a Institutului Național de Statistică privind Produsul Intern Brut în 2011, 2012, o greșeală care înseamnă 20 miliarde de lei la PIB în plus, calculate inițial și reduse acum, înseamnă implicit la deficit cheltuieli mai mici cu aproape un miliard de lei.


Ponta a arătat apoi la RTV că va cere vineri ca această situație să fie verificată și, dacă eroarea se confirmă, atunci, foarte probabil, va înlocui conducerea INS.


Contactați de MEDIAFAX, reprezentanții INS au recunoscut diferențele între cifre, menționând însă că nu este vorba despre o eroare, ci de o realitate pe care o relevă datele finale privind evoluția PIB.


Ei au arătat că cele mai recente date privind PIB-ul pentru anul 2011 indică o cifră cu aproximativ 20 miliarde de lei mai mică față de estimarea inițială.

 


Citește articolul integral...




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Decembrie 2012
Stire din Social : INS/ A crescut câștigul salarial mediu
Marţi, 04 Decembrie 2012
Stire din Social : INS/ A crescut costul forței de muncă
Pagina a fost generata in 1.4418 secunde