Ponta primește astăzi invitația și ecusonul pentru Consiliul European, spune Marga

212
Ponta primește astăzi invitația și ecusonul pentru Consiliul European, spune Marga - marga251802000-1340800535.jpg
Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, astăzi, că invitația la Consiliului European pe numele premierului Victor Ponta urmează să vină astăzi de la Bruxelles, la fel ca și ecusoanele de acces pentru membrii delegației condusă de acesta.


 "Sigur, de la Secretariat (al Consiliului European - n.r.) a venit confirmarea că aceasta este delegația, cea condusă de Victor Ponta. (...) Delegația condusă de primul-ministru este înregistrată la Bruxelles. Având în vedere discuțiile din România, evident că la Bruxelles se ia notă de discuții. Bruxelles-ul nu interferează în sensul de a spune cine să vină, ci lasă fiecare țară să își ia decizia. Ecusoanele și, dacă vreți, aceste lucruri care țin de intrarea efectivă în palatul reuniunii urmează să vină în cursul zilei de azi, eu cred că sunt deja în drum spre noi", a spus ministrul Afacerilor Externe, citat de Realitatea.net.

El a precizat că tot în cursul zilei de miercuri va sosi și invitația la Consiliul European adresată de președintele Van Rompuy.

Întrebat ce se va întâmpla dacă decizia Curții Constituționale referitoare la sesizarea depusă de Președinție referitoare la reprezentarea la Consiliul European nu va fi clară, nu va indica clar cine trebuie să meargă, premierul sau președintele, Marga a arătat că preferă să discute despre "prezent".

"E bine să discutăm prezentul, după aceea vom comenta și decizia, după ce se va lua o decizie", a spus Marga.

Președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a trimis, miercuri, către liderii țărilor UE scrisorile standard de invitație la Consiliul European din 28-29 iunie, textul fiind publicat de serviciul de presă al Consiliului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2936 secunde