Ponta se zbârlește la prefectul Constanței pentru Tusac

1270
2
Ponta se zbârlește la prefectul Constanței pentru Tusac - bogdanhutuca81337201488133725797-1337378709.jpg
Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, în videoconferința cu prefecții că reprezentantul Guvernului în teritoriu din Constanța, Bogdan Huțucă, "are deja un cartonaș galben".
Declarația a fost făcută în contextul unor discuții legate de modul în care prefecții României gestionează organizarea alegerilor locale. Ponta i-a atenționat pe reprezentanții Guvernului că vor primi imediat "cartonaș roșu", urmând să fie demiși din funcție, dacă vor accepta ca deciziile luate să fie influențate politic de către membrii partidelor care
s-au aflat sau sunt în prezent la guvernare.
"Primul lucru pe care vreau să-l transmit prefecților, subprefecților și celorlalți șefi de structuri deconcentrate, fie că este vorba de cei ai Poliției și Jandarmeriei, se supun legii și nu primesc ordine de la niciun partid politic. (…) Ieri, ca să nu încep direct cu cartonaș roșu, domnul prefectul de Constanța ați primit un cartonaș galben de la mine și vă rog să aveți grijă să nu-l primiți și pe al doilea. Toate acțiunile se fac conform legii, nu mă interesează ce vor partidele din județul Constanța", a spus premierul inițial.
Ulterior, Ponta a declarat că prefectul județului Constanța nu a înțeles că rolul său este de a reprezenta Guvernul în teritoriu și nu de a face pe judecătorul de pace între diverși candidați la alegeri.
"Scosesem cartonașul roșu, știți cum face arbitrul la fotbal, după care m-am lăsat așa un pic înduioșat și a fost doar galben. Prefectul de Constanța nu a înțeles de la început - și sper că a înțeles de ieri - că rolul domniei sale este de a reprezenta Guvernul și de a aplica legea, nu de a face pe judecătorul de pace între diverși candidați la alegeri. Toți prefecții aplică legea și reprezintă Guvernul, nu au nicio treabă să împace sau să țină partea vreunui candidat. Sunt convins că a înțeles și prefectul de Constanța, dar sunt convins că au înțeles și ceilalți mesajul meu, că nu mă interesează absolut deloc nici dacă este mai prieten cu PDL, cu PSD, cu PNL, mă interesează dacă este prieten cu legea și să fie perfect imparțial în aceste alegeri", a completat Ponta.
Premierul nu a prezentat detalii legate de situația în care s-a aflat prefectul județului Constanța, ci s-a rezumat la aceste explicații.
Potrivit Mediafax, afirmațiile lui Ponta fac referire la decizia prefectului Bogdan Huțucă de a ataca în contencios administrativ Hotărârea Consiliului Local Mangalia prin care se stabilise organizarea, în ziua alegerilor locale, a unui referendum pentru rezilierea contractului cu firma de termoficare Callatis Therm.

Comentează știrea

flory
19 mai 2012
nedorit

domnule Ponta( va scrie o pensionara din Mangalia) dvs nu decideti cine sa fie primarul Mangaliei,pentru ca nici un locuitor nu il mai doreste pe Tusac-ce a facut Tusac ptr. noi locatarii?ne-a luat caldura si curentul pe el l-a durut undeva ca noi am tremurat nu ne mai trebuie asemenea om ,doar sa il mai voteze cei care le-au mai umflat buzunarele ca in rest vai,vai.....afara altul la rand........

Antonescu
20 mai 2012
Jos Tiganul

Bai Ponta esti prost sau retardad asta iarna tembelul asta de primar pe care il aperi nu a dat caldura in oras,a schimbat firma de temoficare ,am platit caldura de nea rupt si tot am tremurat in case , iar acum este inhaitat cu toti hoti din oras ca asa este cine se aseamana se aduna .Daca aveati in capetele alea ceva nu la-ti mai fi lasat sa candideze iar tu mai pui de politruc ai reusit sa ma convingi ca mai bine inl votez pe Sandel sau pe Combat decit pe voi tilharilor si inbuibatilor care sunteti.Hoooooo

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7795 secunde