Ponta și Chițoiu, discuții cu cei din conducerea BNR despre ÎNJUMĂTĂȚIREA RATELOR

51
Ponta și Chițoiu, discuții cu cei din conducerea BNR despre ÎNJUMĂTĂȚIREA RATELOR - imageresize-1391702991.jpg
Premierul Victor Ponta, ministrul de Finanțe, Daniel Chițoiu, și cel al Bugetului, Liviu Voinea, s-au aflat în această după-amiază la BNR pentru discuții cu conducerea Băncii Centrale, scrie Agerpres.


"Am avut o discuție cu domnul guvernator, cu domnul viceguvernator, cu ministrul de Finanțe și ministrul Bugetului despre faimosul proiect cu înjumătățirea ratelor și, de asemenea, am făcut un follow up al vizitei delegației Comisiei Europene, Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale", a afirmat prim-ministrul la BNR.


Ponta a apreciat că măsura privind reeșalonarea ratelor la bănci este "din punct de vedere bancar, economic o măsură benefică pentru că, pe de o parte, băncilor li se disponibilizează acea lichiditate, oamenii au bani mai mulți de cheltuit (..) și înseamnă activitate economică".


Șeful Guvernului a calificat creditul fiscal care ar urma să fie acordat după cei doi ani de reducere a ratelor drept "un tip de instrument de sprijin", dar a negat faptul că prin reducerea impozitării pentru cei care primesc credit fiscal ar însemna renunțarea la cota unică de 16%, completează sursa amintită.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.819 secunde