Ponta spune că românii nu au încredere în Justiție

227
Ponta spune că românii nu au încredere în Justiție - gavel333-1342599554.jpg
Primul-ministru Victor Ponta a anunțat că în cursul zilei de astăzi va prezenta în Parlament răspunsurile la cele 11 întrebări pe care președintele Comisiei Europene le-a avut la adresa României și pe care le-a transmis încă de luni la Bruxelles.

Premierul a afirmat că se numără printre cei care consideră că "păstrarea unui tip de monitorizare pe justiția din România este un lucru util și necesar". "Și era considerat necesar mai ales că este vorba de raportul în ultimii cinci ani. Asta este justiția, după patru ani și 10 luni cu dl Băsescu, și două luni cu noi aflați la guvernare și dl Băsescu președinte", a spus Victor Ponta.

Potrivit Agerpres, șeful Executivului s-a declarat convins și a precizat că acest lucru va spune și plenul Legislativului de la București, că trebuie îndeplinite în continuare condițiile cerute de CE.

"Dar cel mai important lucru este să facem un sistem de justiție care să fie benefic românilor. Marea noastră problemă nu este Comisia Europeană, ci faptul că românii nu au încredere în justiție, că procesele durează mult prea mult, că sunt unele hotărâri care denotă o practică neunitară, că avem în continuare probleme de infrastructură, cu numărul de dosare pentru fiecare judecător. Astea sunt problemele noastre și dacă nu le înțelegem și nu ne apucăm cu adevărat de o reformă în acest domeniu... Justiția se face pentru oameni și nu se face doar ca să ne lăudăm sau să aflăm pe surse diverse lucruri", a afirmat Victor Ponta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.251 secunde