Ponta: "Sunt total împotriva scoaterii Religiei din școli"

161
Ponta:
Premierul, Victor Ponta, a declarat, azi, că este total împotriva scoaterii studiului opțional al Religiei din școli, despre care afirmă că ajută la dezvoltarea valorilor etice ale copiilor și că, pe de altă parte, reprezintă și parte a identității naționale.

Întrebat, la Adevărul live, dacă e de acord ca Religia să devină materie obligatorie în școli, în condițiile în care acum este opțională, Ponta a răspuns negativ.

"Nu, obligatorie nu. Nu cred în general în foarte multe lucruri obligatorii. Dar în același timp ideea că să o scoatem cu totul – sunt total împotrivă", a spus premierul.

Victor Ponta a argumentat în favoarea ideii de a nu scoate studiul Religiei din școli, menționând că, în opinia sa, religia are un set de valori etice.

"Eu cred că religia - și aici nu vorbesc de ortodoxie, catolicism, Islamul, orice religie - are un set de valori, un set de valori etice pe care eu cred că niciunul nu le contestă: să nu furi, să nu ucizi, să nu minți, să-ți respecți părintele. Ori, dacă aceste valori pentru niște tineri care din ce în ce mai mult sunt educați de internet, nu de părinți, că părinții muncesc, bunicii nu mai au timp, dacă reușim încet-încet să-i facem să rămână aderenți la aceste valori pe care religia le promovează, e un lucru foarte bun", a mai spus liderul PSD.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : calendar religios
Pagina a fost generata in 0.5093 secunde