Ponta: "Vineri putem aproba bugetul"

70
Ponta:

Articole de la același autor

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că s-a ajuns la un acord de principiu pentru bugetul pe 2015, iar vineri va fi aprobat și trimis către Parlament. Guvernul a ajuns la un acord cu FMI și CE pentru ca deficitul bugetar pe care va fi construit proiectul de buget pe anul viitor să crească de la 1,4% la 1,83% pe cash, incluzând o alocare de 0,4% pentru cofinanțarea proiectelor UE, a anunțat premierul Ponta.


"Practic, vom avea un buget în sumă totală de 238 miliarde lei, din care 225 sunt venituri și 13 miliarde este deficitul de 1,83% din PIB. De asemenea, s-a acceptat de către partenerii noștri internaționali estimarea unei creșteri economice egale cu cea din 2014, de 2,5% din PIB. Pentru proiecte cofinanțate, europene, sunt prevăzute, fiind vorba despre două exerciții bugetare care se suprapun, 2007-2013 și 2014-2020, sume suplimentare de 19 miliarde lei din bugetul de stat și 9 miliarde pentru autorități locale", a spus Ponta, la finalul discuției avute, marți, cu experții Fondului Monetar Internațional (FMI) și cei ai Comisiei Europene (CE).

Premierul a precizat că are acordul FMI și CE pentru toate aceste cifre, inclusiv pentru un deficit bugetar de 1,83% din PIB.


Surse din Guvern au declarat anterior că experții Fondului Monetar Internațional și cei ai Comisiei Europene au agreat un deficit de 1,4% pentru anul viitor, iar negocierile cu Guvernul se axează în prezent asupra unei alocări suplimentare pentru cofinanțare, fără însă să existe un acord pentru fonduri suplimentare la armată.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6315 secunde