Experții FMI, la Guvern pentru a discuta cu Victor Ponta

73
Experții FMI, la Guvern pentru a discuta cu Victor Ponta - imf109784111317052c-1418114690.jpg

Articole de la același autor

Experții Fondului Monetar Internațional (FMI) și cei ai Comisiei Europene (CE) au venit, în această dimineață, la Guvern, pentru o discuție cu premierul Victor Ponta. Tot astăzi a venit la Guvern și Însărcinatul cu afaceri al SUA la București.


Potrivit Mediafax, Fondul Monetar Internațional și Comisia Europeană au cerut Guvernului să reducă deficitul bugetar pentru anul viitor la 0,9% din PIB, solicitare pe care partea română a considerat-o inacceptabilă, luând astfel în calcul întreruperea discuțiilor dacă nu este agreat un deficit de 1,4%.


Solicitarea unui deficit bugetar de sub 1% a fost avansată joi seara, cu argumentul că nu mai trebuie să existe o diferență între deficitul pe ESA (unde deficitul nu este calculat pe baza plăților efective realizate într-un an, ci pe baza angajamentelor de plată și a termenelor legale pentru achitarea obligațiilor) și cel pe cash (care cuprinde cheltuielile efectuate), așa cum s-a întâmplat în anii anteriori.


Diferența de viziune dintre FMI și CE, pe de-o parte, și Guvernul român a fost confirmată de către ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, în intervenții televizate, care a precizat că această solicitare nu va fi acceptată sub nicio formă și că singurul său mandat este ca deficitul bugetar pentru anul viitor să fie fixat la 1,4%, cu o posibilă majorare pentru co-finanțări la proiectele europene de investiții.


Luni, surse din Guvern au transmis că FMI și CE ar fi renunțat la cererea de reducere a deficitului la 0,9% și că negocierile s-ar purta la acest moment pentru un deficit chiar mai mare de 1,4%. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Decembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : "Nu am negociat numărul  de portofolii"
Marţi, 09 Decembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Ponta: "Vineri putem aproba bugetul"
Pagina a fost generata in 2.8444 secunde