Concurs Prefectul Brăiloiu amenință cu anularea titlurilor de proprietate din Grindul Chituc

807

Articole de la același autor

Comisia de delimitare cadastrală a comunei Corbu cu unitățile administrativ teritoriale Săcele și Mihail Kogălniceanu a fost desființată ieri, printr-un ordin al prefectului.
Următorul pas pe care Tit Liviu Brăiloiu l-ar putea face este anularea, prin intermediul instanței, a titlurilor de proprietate emise din 2004 până în prezent, în Grindul Chituc.

Printr-un comunicat de presă transmis aseară, Biroul de presă al Instituției Prefectului anunță că reprezentantul instituției, Tit Liviu Brăiloiu, a emis Ordinul Prefectului nr. 79/2009, prin care a revocat Ordinul Prefectului nr. 752/2008, privind constituirea Comisiei de delimitare cadastrală a comunei Corbu cu unitățile administrativ teritoriale Săcele și Mihail Kogălniceanu.
Potrivit comunicatului de presă, la baza deciziei luate de Brăiloiu ar sta dosarul penal nr. 1531/P/2007, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, care ar avea ca obiect două rapoarte întocmite de Corpul de Control al MAI în 2006 și 2007.
Unul dintre rapoarte se pare că a fost întocmit ca urmare a sesizărilor făcute de către Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, iar un altul a avut la bază nereguli semnalate de către Paul Cononov, fost Guvernator al Re-zervației Biosferei Delta Dunării.
Prin același comunicat de presă se menționează că prefectul ar putea solicita în instanță anularea titlurilor de proprietate emise din 2004 până în prezent în zona Grindul Chituc, asta în situația în care neregulile semnalate prin cele două rapoarte mai vechi ale MAI vor fi confirmate de instanță.
În comunicatul de presă se mai menționează și faptul că numeroși cetățeni au semnalat unele nereguli în același caz al Grindului Chituc.
Grindul Chituc a trezit o serie de suspiciuni în timp, cele mai multe dintre ele având la bază împroprietăriri în respectiva zonă. În scandalul iscat în jurul Grindului Chituc au fost implicate Primăriile Săcele, Corbu, dar și Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.
Cât privește delimitarea cadastrală a comunei Corbu cu unitățile administrativ teritoriale Săcele și Mihail Kogălniceanu, problema ridică multe semne de întrebare în rândul autorităților de profil, astfel încât mulți dintre cei care ar trebui să își pună semnătura pe documentele care să ateste noua delimitare refuză să facă acest lucru, amenințând chiar cu demisia din funcțiile pe care le dețin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7741 secunde