Prefectura Constanța încurajează voluntariatul în rândul tinerilor

400
Sala ovală a Prefecturii Constanța a găzduit, vineri, un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Voluntarilor. În 1985, ziua de 5 decembrie a fost declarată, de către Organizația Națiunilor Unite, "Ziua Internațională a Voluntarilor", dată dedicată persoanelor ale căror eforturi au reprezentat o contribuție importantă pentru societate.
Astfel, în sala ovală a Instituției Prefectului Con-stanța a fost organizată, vineri, o dezbatere moderată de subprefectul Cosmin Andrei și de șeful Serviciului Integrare Europeană și Cooperare Internațională, Ileana Gugoașă. La eveniment au fost invitați reprezentanți ai unor organizații nonguvernamentale precum: Mare Nostrum, Alături de Voi, ARAS, Andrei Șaguna, Carmen Silva, Centrul pentru resurse civice și Peace Corp. Reprezentanții Asociației Naționale a Studenților în Științe Administrative, filiala Constanța, au fost, și ei, prezenți la dezbaterea de vineri.
Potrivit unui comunicat de presă, obiectivul întâlnirii a fost acela de a identifica noi modalități de promovare și atragere a cetățenilor, în special a tinerilor, către activități cu caracter de voluntariat. De menționat este că reprezentanții Prefecturii Constanța și-au exprimat disponibilitatea de a oferi sprijin ONG-urilor în derularea proiectelor de voluntariat și, mai mult decât atât, au propus înființarea unei secțiuni, pe site-ul Prefecturii Constanța, dedicată organizațiilor neguvernamentale și promovării acțiunilor pe care acestea le inițiază în interesul comunității.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9843 secunde