Pregătiri pentru Zilele Recoltei la Cumpăna

205
Pregătiri pentru Zilele Recoltei la Cumpăna - cumpana-1443031869.jpg

Articole de la același autor

Primăria și Consiliul local Cumpăna vă invită să participați la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului "Rodul Pământului - Zilele Recoltei la Cumpăna", eveniment dedicat pământului, gastronomiei, bogăției etnografice și folclorice.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, ne-a declarat că evenimentul se va desfășura în perioada 26 - 27 septembrie 2015, pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv "Victoria", între orele 10 - 20, unde oaspeți vor fi producătorii agricoli și gospodinele din Cumpăna, dar și gospodari din țară veniți să-și prezinte hărnicia și priceperea în bucătărie și la lucrul câmpului.

În cadrul evenimentului vor avea loc parada portului popular, ateliere de gastronomie aplicată, prezentarea de rețete inedite, realizarea celei mai mari plăcinte dobrogene, unde vor participa peste 15.000 de spectatori. Standurile cu produse tradiționale și materiale de prezentare turistică și populară, alături de expozițiile de animale și păsări, vor transpune publicul în obiceiurile tuturor zonelor etnografice ale țării.

Pe stadionul din localitate, vor avea loc spectacole de muzică și dansuri folclorice, concursuri, premieri ale celor mai buni gospodari din Cumpăna și multe alte surprize. Totodată, vizitatorii își vor putea aproviziona cămările cu legume și fructe de toamnă, comercializate la preț de producător.

Cele două zile dedicate cinstirii pământului și gospodarilor vor debuta sâmbătă, 26 septembrie 2015, cu parada portului popular românesc și se vor încheia duminică, 27 septembrie, cu un frumos foc de artificii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5784 secunde