Deputații au decis:

Aleșii locali condamnați cu suspendare nu vor fi exceptați de la încetarea mandatului

138
Aleșii locali condamnați  cu suspendare  nu vor fi exceptați de la încetarea mandatului - deputatiiaudecisalesiilocali-1443031792.jpg

Articole de la același autor

Camera Deputaților a respins, ieri, proiectul de lege potrivit căruia mandatul aleșilor locali să înceteze de drept doar în cazul unei condamnări definitive la o pedeapsă privativă de libertate cu executare și nu în situațiile unor condamnări privative de libertate cu suspen-dare.

Deputații au respins, astfel, cu 158 voturi "pentru", 75 "împotrivă", 16 abțineri proiectul de modificare a legii statutului aleșilor locali, fiind vorba de o lege organică.

Proiectul prevedea că primarii, pre-ședinții de consilii județene și consilierii locali și județeni își pierd mandatul în cazul unei hotărârii judecătorești definitive de condamnare cu o pedeapsă privativă de libertate, cu excepția infracțiunilor de corupție, respectiv de luare-dare de mită. Astfel, cei condamnați cu suspendare urmau să fie exceptați de la lege. Camera Deputaților este prima cameră sesizată cu acest proiect. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5208 secunde