Premierul Florin Cîțu a inspectat localitățile afectate de inundații, din Alba. „Solidaritatea este importantă”

199
Premierul Florin Cîțu a inspectat localitățile afectate de inundații, din Alba. „Solidaritatea este importantă” - 21980198429989859902259419735362-1626616978.jpg

Articole de la același autor

Premierul Florin Cîţu, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, și ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, alături prefectul Nicolae Albu, președintele Consiliului Județean, Ioan Dumitrel și șefii structurilor MAI au efectuat, duminică, 18 iulie, o vizită în județul Alba, în localitățile afectate de inundaţii.

„Împreună cu primarii localităților afectate am analizat efectele fenomenelor meteo înregistrate în acest județ, în ultimele zile. Efectele fenomenelor hidrometeorologice care au avut loc aici au produs pagube însemnate în 13 localități, fiind afectate de viituri 120 case, 14 beciuri, 34 curți, 2 străzi, 2 operatori economici, iar 18 autovehicule au fost luate de ape. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Din locuințele afectate de inundații au fost evacuate 290 de persoane din 4 localități (Ocoliș, Roșia Montană, Gura Sohodol și Câmpeni), din care 62 s-au cazat la rude, iar 208 persoane din localitatea Roșia Montană sunt cazate la Căminul cultural din localitate.

Totodată, circulația rutieră este restricționată pe DN 74/A și a fost temporar oprită pe DJ 750A, unde se acționează pentru remedierea situației. Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 10 localități din județul Alba, fiind afectați un număr de 10.300 consumatori finali. Pentru remedierea situației, se acționează cu mai multe echipe DEER, companie in grupul Electrica SA, în acest moment sunt nealimentați 92 de consumatori din localitatea Ocoliș. În urma evaluării pagubelor înregistrate, Guvernul Cîțu va asigura în regim de urgență ajutoarele necesare pentru a veni în sprijinul populației afectate. Solidaritatea în aceste momente este foarte importantă și necazul care s-a abătut în urmă cu câteva zile peste oamenii din cele 13 localități din județul Alba va găsi un răspuns urgent din partea Guvernului. Dincolo de ajutoarele de urgență care vor veni categoric în zilele următoare, vreau să le mulțumesc structurilor MAI care au fost aici la datorie din prima zi - pompieri, jandarmi, polițiști. De asemenea, le mulțumesc colegilor de la MApN, echipelor de la EON, reprezentanților Crucii Roșii, tuturor celor care au fost implicați în acțiunile de sprijinire a populației din zonele afectate de inundații”, a afirmat ministrul Lucian Bode. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7254 secunde