Premierul îndeamnă ONG-urile să sprijine buna desfășurare a alegerilor

326
Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a făcut apel ieri la organizațiile nonguvernamentale să acționeze ca "cenzori preciși" ai modului în care se vor desfășura alegerile.
"Una dintre mizele de imediată urgență ale Guvernului e reprezentată de corectitudinea și legalitatea alegerilor. Ministrul Administrației și Internelor oricum pregătește o campanie amplă de informare și de conștientizare asupra drepturilor și obligațiilor alegătorilor. Speranța mea e că puteți fi parteneri și în același timp cenzorii preciși ai modului în care alegerile locale și mai târziu cele parlamentare se vor fi desfășurat", a declarat Ungureanu, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții principalelor organizații nonguvernamentale. Pe de altă parte, el le-a solicitat acestora să susțină Guvernul în demersul de transparentizare a actului public.
"Presiunea legitimă pe care societatea civilă o poate face în această direcție are sensul de a pune lucrurile acolo unde trebuie. Actul public trebuie să fie public și în sensul cunoașterii sale în cele mai mici articulații ale societății românești. Legea 544/2001 este o lege ale cărei prevederi nu pot fi negociate și nu pot fi contestate. Respectarea ei înseamnă certificatul de calitate al bunei guvernări. Vă rog să-mi fiți parteneri și-n această privință", le-a transmis premierul reprezentanților organizațiilor nonguvernamentale.
Ungureanu a mai spus că ONG-urile vor avea din partea sa deschidere și că va înțelege critica la capătul căreia se va găsi "corecția pozitivă a acțiunii administrative". De altfel, primul-ministru s-a declarat ca fiind un adept fără limite al transparentizării actului public, subliniind că banul public trebuie se afle în permanență în atenția publică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 11 Aprilie 2012
Stire din Politică-Administrație : PDL vrea vot uninominal într-un tur
Pagina a fost generata in 1.9852 secunde