Video Premierul Ludovic Orban, în vizită la Constanța. Întâlnire de lucru, la Șantierul Naval Constanța

1883
UPDATE: Prezent în vizită la Șantierul Naval Constanța, premierul Ludovic Orban a declarat în fața ziariștilor prezenți la bordul tancului de produse petroliere și chimice "Histria Dione": "Am ținut să fiu prezent la SNC, așa cum a fost prezent la șantierele navale din Tulcea și Brăila. SNC este o companie românească cu o tradiție de 128 de ani. Prima navă, "Crai nou" a fost construită în urmă cu 125 de ani. Este un șantier naval de tradiție, care a avut capacitatea să se adapteze și reprezintă o activitate extrem de importantă în cadrul economiei naționale. Acum suntem pe o navă care a fost construită pe toată perioada epidemiei Covid. Șantierul a funcționat cu foc continuu. Nava urmează să primească botezul pe 14 august. Este o navă extrem de modernă, cu un nivel ridicat de automatizare și o tehnologie de control a tuturor sistemelor de bord, care este operată de un echipaj de 16 persoane, care face parte dintr-o serie de nave de 40.000 tdw, produse la SNC."




UPDATE: Premierul Ludovic Orban a declarat joi că, din punctul său de vedere, pot fi demarate negocierile cu consorțiul Naval Group - Șantierul Naval Constanța pentru semnarea contractului de construcție a celor patru corvete multifuncționale din programul de înzestrare a Armatei, având în vedere că instanța a respins printr-o hotărâre definitivă contestația depusă de cei de la Damen. 


Orban a calificat drept "o hărțuire greu de acceptat" continuarea litigiului în instanță.




"Mi se pare o hărțuire greu de acceptat. Procesul principal, și anume contestația împotriva deciziei de adjudecare a contractului către consorțiul Naval Group - Șantierul Naval Constanța a fost respinsă prin hotărâre judecătorească definitivă. Din punctul meu de vedere, se pot începe negocierile finale în vederea semnării contractului de construcție, chiar dacă mai există litigiul care, repet, nu mai are niciun fel de temei. Atâta timp cât instanța s-a pronunțat prin hotărâre definitivă pe subiectul principal, și anume decizia de adjudecare a consorțiului care realizează contractul, din punctul meu de vedere nu mai există nicio problemă juridică pentru negocierea și semnarea contractului", a declarat prim-ministrul, aflat într-o vizită la Șantierul Naval Constanța.




Premierul Ludovic Orban se află astăzi, în județul Constanța. Primul-ministru s-a întâlnit, în cursul dimineții, cu conducerea Centralei Nucleare de la Cernavodă, iar în aceste momente vizitează Șantierul Naval Constanța.




După ora 12.30, Ludovic Orban va merge pe șantierul de la Cazino, unde sunt în plină desfășurare lucrările de reabilitare. Ulterior, în jurul orei 20, acesta va participa la inaugurarea Hotelului Amfiteatru din stațiunea Olimp, renovat și redeschis circuitului turistic de către un investitor privat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7786 secunde