Premierul Marcel Ciolacu a făcut baie de mulţime pe faleza din Constanţa

6324
Premierul Marcel Ciolacu a făcut baie de mulţime pe faleza din Constanţa - marcel-ciolacu-1692102520.jpg

Articole de la același autor

Forţele Navale Române au avut şi vor avea în continuare o contribuţie semnificativă pentru securitatea României şi a partenerilor noştri din spaţiul Nord-Atlantic, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, marţi, la Constanţa, unde a participat alături de preşedintele Klaus Iohannis şi alţi oficiali la festivităţile organizate la Comandamentul Flotei Constanţa cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei.

"Aş vrea să-i salut pe toţi marinarii români, militari sau civili. Vă doresc tuturor numai bine şi mult succes în activitatea dumneavoastră! La mulţi ani în această zi sfântă de 15 august, Ziua Sfintei Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni! Pe lângă importanţa istorică, Ziua Marinei Române mai are o semnificaţie simbolică aparte. Prin această sărbătoare marcăm rolul deosebit pe care România îl are în regiunea Mării Negre şi la gurile Dunării, locul unde se deschide cea mai importantă cale de navigaţie dinspre Orient către inima Europei. În ultimii ani, această poziţie a României a căpătat o semnificaţie din ce în ce mai importantă, atât în ceea ce priveşte dezvoltarea activităţilor comerciale sau a politicilor energetice ale Uniunii Europene, dar, mai ales, în privinţa poziţiei geostrategice esenţiale pentru Alianţa Nord-Atlantică din care facem parte!", a transmis Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului a punctat că, astăzi, la mai bine de un an şi jumătate de la invazia Federaţiei Ruse în Ucraina, rolul României ca partener NATO în această regiune a Mării Negre a căpătat "o importanţă şi mai mare".

"Nu doar în ceea ce priveşte alternativele energetice ale Uniunii Europene, după sistarea relaţiilor comerciale cu Federaţia Rusă, ci, mai ales, în asigurarea culoarelor de tranzit pentru exporturile de cereale din Ucraina şi ca poziţie cheie în strategiile de securitate ale NATO, pentru consolidarea de fapt a Flancului Estic al Alianţei", a mai declarat Ciolacu.

Faţă de cele arătate, acesta a subliniat că în calitate de premier are datoria de a asigura resursele necesare pentru înzestrarea şi modernizarea Forţelor Navale Române.

De asemenea, el a reliefat importanţa factorului uman pentru îndeplinirea obiectivelor de securitate naţională şi euroatlantică.

"Pe de altă parte, ştiu foarte bine că, oricât de mulţi bani am aloca de la Guvern, oricât de multe echipamente s-ar achiziţiona prin Ministerul Apărării pentru înzestrarea Forţelor Navale Române, obiectivele de securitate naţională şi euroatlantică nu pot fi îndeplinite fără contribuţia celui mai important factor, respectiv factorul uman. Nimic din ceea ce ne propunem să facem în acest domeniu nu s-ar putea realiza fără aportul oamenilor, al marinarilor, care activează în aceste structuri militare. Marinarii români sunt cei care pun în mişcare toate aceste resurse şi le organizează în aşa-numita forţă navală, care constituie o componentă din ce în ce mai importantă a sistemului nostru de apărare naţională", a mai spus Ciolacu.

Ulterior, premierul Marcel Ciolacu a făcut baie de mulţime şi s-a fotografiat cu mai multe persoane prezente la eveniment.

„Vă mulțumesc pentru ziua de astăzi! Faleza din Constanța este incredibilă! Energia pe care mi-o transmiteți de fiecare dată îmi dă putere pentru a depăși toate provocările acestei guvernări! Niciodată nu voi putea fi un oficial, ci întotdeauna voi sta în mijlocul oamenilor! De acolo vin și acolo mă simt cel mai bine!”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6568 secunde