Nicolae Ciucă: „Securitatea Mării Negre asigură stabilitatea întregii regiuni”

4793
Nicolae Ciucă: „Securitatea Mării Negre asigură stabilitatea întregii regiuni” - nicolae-ciuca-1692103296.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a afirmat, la festivităţile organizate la Comandamentul Flotei Constanţa cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei, că zona Mării Negre a devenit un "punct fierbinte al globului, dar şi o zonă de mare relevanţă strategică pentru partenerii noştri nord-atlantici", punctând că securitatea acestor ape asigură stabilitatea întregii regiuni şi transformă România într-un furnizor important de securitate.

"Acest an aduce o serie de provocări în zona Mării Negre, care a devenit un punct fierbinte al globului, dar şi o zonă de mare relevanţă strategică pentru partenerii noştri nord-atlantici. Securitatea acestor ape asigură stabilitatea întregii regiuni şi transformă România într-un furnizor important de securitate. Acum, contextul geostrategic este marcat la Marea Neagră de ameninţările ruseşti, de îngreunarea de către Moscova a traficului comercial, de atacarea unor porturi civile pentru periclitarea siguranţei alimentare internaţionale. Poziţia unică a României - atât din punct de vedere terestru, cât şi maritim - a îndreptat ochii tuturor către capacităţile noastre navale", a transmis Ciucă într-un mesaj cu ocazia Zilei Marinei.

El şi-a exprimat încrederea că "oamenii inimoşi şi profesionişti" din Forţele Navale Române se vor ridica la înălţimea aşteptărilor lumii libere.

"Cu ocazia Zilei Marinei Române, urez personalului militar şi civil care navighează sub drapelul ţării pe mările şi oceanele lumii multă sănătate şi putere de muncă. Gândurile tuturor se îndreaptă astăzi către marinarii care lucrează în condiţii solicitante şi depun eforturi majore pentru îndeplinirea misiunilor cu dedicare şi profesionalism, atât în apele noastre teritoriale, cât şi pe alte meridiane", a spus preşedintele Senatului.

La finalul discursului, Nicolae Ciucă le-a urat "La mulţi ani!" tuturor marinarilor militari şi civili, lucrătorilor portuari şi constructorilor navali.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5575 secunde