Premierul Nicolae Ciucă a transmis că reducerea abandonului şcolar este un obiectiv al Guvernului

151
Premierul Nicolae Ciucă a transmis că reducerea abandonului şcolar este un obiectiv al Guvernului - ciucaabandonscolar-1668442746.jpg
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis că reducerea abandonului şcolar este un obiectiv strategic asumat de Guvern, pentru atingerea căruia este nevoie de o abordare integrată, din mai multe perspective, într-o întrevedere pe care a avut-o, luni, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), condusă de Cristina Chiriac.

„Pentru rezultate concrete în reducerea abandonului şcolar şi a consecinţelor sale sociale este nevoie de o abordare integrată, din mai multe perspective. În acest sens, soluţia evidenţiată în discuţia cu reprezentanţii CONAF, privind crearea unui Comitet pentru prevenirea şi combaterea abandonului şcolar, va contribui la coerenţa măsurilor de care copiii au nevoie. Avem nevoie de coordonarea eforturilor guvernamentale cu cele ale partenerilor sociali, mediului privat, antreprenoriatului românesc şi autorităţilor locale”, a declarat Nicolae Ciucă, se arată într-un comunicat al Guvernului.


Sursa citată precizează că Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar (PNRAS), un program concret al strategiei România Educată, beneficiază de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în sprijinul copiilor aflaţi în situaţii sociale dificile.


„În cadrul acestui program, a fost deja iniţiată schema de granturi care se adresează unităţilor de învăţământ gimnazial de stat cu risc ridicat şi mediu de abandon şi părăsire timpurie a şcolii. Fiecare grant are o valoare de maximum 200 de mii de euro şi va fi implementat pe o durată de 3 ani”, se arată în comunicat. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.422 secunde