Premierul Orban spune că ordinea de vaccinare anti-COVID va fi parte dintr-o strategie

Miercuri, 18 Noiembrie 2020, 20:45
148
„Categoriile care vor avea prioritate la vaccinarea împotriva COVID-19 sunt stabilite în strategia de vaccinare”, spune premierul Ludovic Orban, care adaugă că funcționarii nu vor avea prioritate.

Declarația vine după ce Digi24 a dezvăluit că Ministerul Sănătății a trimis către toate ministerele din Guvern o circulară prin care cere ca fiecare instituție să întocmească liste cu angajații care doresc să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID care va veni în România la finalul lunii decembrie. Potrivit documentului, categoriile de personal care vor avea prioritate sunt: personalul medical și auxiliar din unitățile medicale publice și private; personalul care deservește activitățile esențiale din infrastructura critică (militarii, angajații Poștei, CFR etc); personalul din instituțiile aflate în subordinea ministerelor; persoanele peste 18 ani vulnerabile (vârstnici peste 65 de ani și cei cu boli cronice).

Documentul subliniază că în utima etapă va fi vaccinată populația generală.

„Cheia de interpretare nu e că au funcţionarii prioritate, ordinea de priorităţi este anunţată de preşedinte, ea va fi parte dintr-o strategie de vaccinare”, a spus Orban.Pagina a fost generata in 0.3292 secunde