Premierul Viorica Dăncilă: "Preluarea Președinției Consiliului UE, un proiect național"

262
Premierul Viorica Dăncilă:

Articole recomandate

Preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene, de la 1 ianuarie 2019, este un proiect național, care presupune un consens între instituțiile statului și în clasa politică, a afirmat premierul Viorica Dăncilă.
"Eu văd preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene, de la 1 ianuarie 2019, ca pe un proiect național. Aici nu vorbim de persoane, vorbim despre România, despre un examen pe care trebuie să îl dea România în fața Europei și pentru ca acest examen să fie obținut cu o notă mare, pentru a avea succes, acest lucru presupune un consens între instituțiile statului, în clasa politică, o dorință a fiecăruia dintre noi de a ne implica în acest proiect național. Cred că societatea românească, partidele politice, clasa politică trebuie să dea dovadă de foarte multă responsabilitate, să se unească și să se implice în aceste proiecte naționale", a declarat Dăncilă într-un interviu difuzat sâmbătă de TVR 1.
Totodată, prim-ministrul a precizat că obiectivele mari trebuie să unească întreaga clasă politică.
"Eu întotdeauna am crezut în consens și am crezut că proiectele, obiectivele mari trebuie să unească întreaga clasă politică. Încă mai cred în acest lucru, pentru că adevăratele proiecte, proiectele naționale presupun acest lucru. Când vorbim de un proiect național, nu vorbim despre o persoană sau alta, nu vorbim despre un partid sau altul, vorbim despre România și despre români și cred că acest lucru este foarte important și acest lucru presupune să dăm la o parte interesele politice și să ne unim pentru acele proiecte", a subliniat premierul Viorica Dăncilă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7009 secunde