Unicul candidat PC a fost desemnat

Concurs Președinte la "o căruță fără cai și fără roți"

897

Articole de la același autor

Ziua de ieri a prilejuit organizarea alegerilor din cadrul Organizației Județene a Partidului Conservator, rămasă cu un președinte interimar odată cu demisia lui Gheorghe Martin după penibilul scor obținut la alegerile europarlamentare. Astfel, după perioada în care și-au lins rănile post alegeri, cu un procent de 1,35%,
conservatorii au decis reorganizarea filialei.

La evenimentul de ieri după-amiază, susținut în sala mică a Casei de Cultură, mare le-a fost surpriza chiar și conservatorilor: au reușit să umple o sală cu peste o sută de oameni. Adunarea a avut un aer de prefăcută solemnitate, marcată în răstimpuri de telefoane mobile care sunau în acorduri de salamuri și copii minune.
Alegerea noilor organe de conducere a partidului a fost precedată de un discurs cu puternice rezerve de ironie și critică. În acest sens, un anume Nicolae Ciotu a luat cuvântul din sală pentru a supune atenției celor prezenți "lipsa unei unei direcții clare, a unei doctrine a Partidului Conservator, precum și inexistența unei identități a acestuia".
Ca și cum scopul evenimentului de ieri nu ar fi fost unul clar demarcat și ca și cum PC-ul nu ar fi, practic, pe ducă, liderii conservatori au făcut ieri și o amplă analiză a scenei politice românești. Vicepreședintele partidului, Corneliu Ciontu, a vorbit despre "greșelile comise de după 1989, așteptările românilor" și "dublul statut de cetățean: acela de român și de european".

Mincă vrea să vadă ce a mai rămas din PC
Și pentru că alegerile de ieri aveau totuși un scop, finalitatea lor a fost, cum altfel, desemnarea în funcția de președinte al organizației județene a singurului candidat. Motivul pentru care, probabil, membrii PC nu s-au înghesuit să preia conducerea partidului a fost indicat chiar de câștigătorul alegerilor (Mă rog, câștigătorul, după toate regulile din lume, e cel ales dintre mai mulți candidați) și anume fostul președinte al PC Mangalia, Ion Mincă: "Nu s-au înscris pe listă pentru aceste alegeri probabil din cauza faptului că le-a fost teamă să se înhame la o căruță fără cai și fără roți", a menționat noul președinte al PC.
Deja fost interimar al PC Constanța, actual președinte cu drepturi depline, ales ieri în unanimitate, Ion Mincă, a ținut să precizeze că filiala județeană va trece printr-un proces de reorganizare. Totodată, el a afirmat și că partidul are deja o strategie pentru viitoarele alegeri locale. El a menționat însă și că nu ține în mod expres să se laude, pentru că "e necesar să umblăm în fiecare comună din județ, să vedem ce a mai rămas din partid, dacă a mai rămas ceva". Totodată, liderul PC a declarat: "În Constanța, vreau să conducem împreună, nu de unul singur".
Referitor la alegerile parlamentare de anul acesta, vicepreședintele
PC, Corneliu Ciontu a declarat:
"Dacă pentru alegerile locale nu vom face nicio alianță, la cele parlamentare vom acționa în mod opus și asta în scopul de a contracara partidul de la Cotroceni".
Liderii PC au anunțat ieri și data la care va avea loc Congresul Extraordinar al PC și anume 27 februarie, ocazie care va fi marcată și de depunerea candidaturii lui Mincă și a Emei Gavrilă, actual președinte al Organizației Municipale a partidului, pentru funcții centrale în structura PC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2453 secunde