Concurs Președintele Băsescu recomandă introducerea cotei unice pe orice fel de venit

372

Articole recomandate

"Orice trăitor într-o țară este dator un impozit. Introducerea cotei unice pe orice fel de venit mi se pare soluția, iar la pensii încă nu am rezolvat problema. Deficitul fondului de pensii va fi anul viitor de 3,6 miliarde de euro, cât costul celor două reactoare nucleare de la Cernavodă", a declarat ieri președintele Traian Băsescu, într-un interviu la Radio România Actualități, citat de HotNews.ro.
"Am fost extrem de nemulțumit privind repartizarea de bani din buget pe obiective de interese pentru fiecare parlamentar. Să terminăm cu aceste fanariotisme, că țara nu are bani pentru construirea de biserici...", a mai spus șeful statului la radioul public.
În contextul aceleiași emisiuni, Traian Băsescu a transmis unui ascultător RRA, nemulțumit de salariile profesorilor: "Profesorul care lucrează 16 ore pe săptămână s-ar putea să fie plătit mai bine decât mine, care lucrez 16 ore pe zi. Să-și caute eventual un al doilea job. Așa-i în capitalism".
De asemenea, președintele este de părere că romanii plecați la muncă în străinătate se vor întoarce în cele din urmă în țară, unde vor fi "o forță de muncă bine calificată, care știe exigentele capitalismului".
Cât despre atitudinea partidelor din opoziție vizavi de actul de guvernare, șeful statului a explicat: "Nu aș avea nicio ezitare, dacă PSD și PNL vin cu un program de consolidare a reformelor instituționale, să desemnez un premier care să le reprezinte. Deocamdată, însă, prin declarații publice, nici PSD și nici PNL nu dau semne că vor reforme. Dacă PDL se mișcă greu în sensul reformării României, imaginați-vă cum ar fi cu PNL și PSD la guvernare. Practic, lumea s-ar opri".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5865 secunde