Președintele Băsescu solicită Parlamentului și Guvernului adoptarea în regim de urgență a Codurilor de procedură penală și civilă

1974
Președintele Băsescu solicită Parlamentului și Guvernului adoptarea în regim de urgență a Codurilor de procedură penală și civilă - 2b9cb28c6a77bb24782dbd9ed96334c4.jpg
Președintele Traian Băsescu a adresat Parlamentului și Guvernului scrisori în care semnalează necesitatea adoptării în regim de urgență a Codurilor de procedură penală și civilă și a legilor de punere în aplicare a celor patru Coduri juridice, anunță Mediafax.
Președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a declarat, pentru Mediafax, că a primit de la șeful statului o scrisoare în care se solicită adoptarea "cu celeritate" a Codurilor de procedură penală și civilă.
"Ne roagă să avem aceeași sensibilitate la adoptarea Codurilor de procedură ca în cazul Legii răspunderii fiscale și Acordului financiar cu Ford și ne mulțumește pentru aceste legi. Este o chestiune pozitivă și constructivă", a declarat Anastase.
Roberta Anastase a mai precizat că va introduce scrisoarea în ședința de astăzi a conducerii Camerei, pentru ca parlamentarii să poată lua act de cele semnalate de șeful statului.
De asemenea, președintele a adresat o scrisoare și Guvernului, în care solicită ca pe baza Codurilor penal, civil și de procedură penală și civilă să fie emise proiecte de legi privind punerea în aplicare a acestora, având în vedere apropierea raportului de țară pe Justiție al Comisiei Europene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5841 secunde