Președintele Sloveniei, primit cu onoruri militare de Klaus Iohannis

547
Președintele Sloveniei, primit cu onoruri militare  de Klaus Iohannis - presedintelesloveniei-1547567941.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis l-a primit, ieri, la Palatul Cotroceni, pe omologul său sloven, Borut Pahor, aflat într-o vizită oficială în țara noastră. Oficialul sloven a fost primit la Cotroceni cu onoruri militare.

Din delegația președintelui Iohannis au făcut parte: consilierii prezidențiali Bogdan Aurescu, Leonard Orban, Cosmin Marinescu, dar și consilierii de stat Ligia Deca, Dana Bârsan și Mădălina Dobrovolschi.

Cei doi oficiali au avut discuții tete-a-tete și oficiale, iar la final au susținut o declarație comună de presă.

Potrivit Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis și Borut Pahor au abordat subiecte aflate pe agenda europeană, regională, internațională și de securitate. Astfel, cei doi șefi de stat au discutat despre prioritățile președinției române a Consiliului Uniunii Europene, despre procesul de reflecție asupra viitorului european, în condițiile în care Summitul de la Sibiu va reprezenta un moment cheie în procesul de definire a priorităților strategice de viitor ale Uniunii, precum și despre alte dosare de actualitate.

În planul cooperării regionale, o atenție specială va fi acordată perspectivelor de dezvoltare a Inițiativei celor Trei Mări, în condițiile în care Slovenia și-a asumat, la Summitul Inițiativei de la București, din septembrie 2018, organizarea următorului summit, în 2019.

Președintele Republicii Slovenia efectuează o vizită oficială în țara noastră, la invitația lui Klaus Iohannis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3794 secunde