Președintele Traian Băsescu participă, la Vatican, la inaugurarea pontificatului Papei Francisc

122
Președintele Traian Băsescu participă, la Vatican, la inaugurarea pontificatului Papei Francisc - papa2-1363682653.jpg
Președintele Traian Băsescu participă, astăzi, la Vatican, alături de alți șefi de stat și de guvern, la ceremonia de inaugurare a pontificatului Papei Francisc.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Bogdan Oprea, a precizat că șeful statului a ales să meargă la Vatican cu o cursă de linie Alitalia.

Potrivit presei italiene, numeroși demnitari, șefi de stat și de guvern, în total 150 de delegații din întreaga lume, printre care delegația Italiei, care va fi formată din 16 persoane, vor participa marți la Vatican la mesa de întronizare a Papei Francisc, pentru care autoritățile italiene se așteaptă la circa un milion de persoane, care vor fi protejate prin impunătoare măsuri de securitate.

Mesa de întronizare va avea loc în Piața Sfântul Petru.

La jumătatea lunii februarie, președintele Traian Băsescu a efectuat o vizită oficială la Vatican, fiind penultimul șef de stat primit de Papa Benedict al XVI-lea, înainte de retragerea sa.

Cardinalul argentinian Jorge Mario Bergoglio, arhiepiscop de Buenos Aires, a devenit săptămâna trecută cel de-al 266-lea papă al Bisericii Catolice, succedându-i papei emerit Benedict al XVI-lea, a cărui retragere a intrat oficial în vigoare la 28 februarie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9346 secunde