Prim-ministrul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la TAROM

529
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la TAROM - vioricadancilagovro-1571432093.jpg

Articole de la același autor

Premierul Viorica Dăncilă a dispus trimiterea Corpului de Control al prim-ministrului la Ministerul Transporturilor și la Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM SA, în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media.


Potrivit unui comunicat de presă remis redacției de Guvernul României, acțiunea de control vizează activitatea din acest an și are următoarele obiective: verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă la nivelul TAROM SA, privind operarea aeronavelor din flota companiei, precum și a modului de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor și obligațiilor ce decurg din calitatea de acționar la TAROM SA.


"Am dispus de urgență efectuarea acestui control care să clarifice aspectele grave semnalate în mass-media. Este imperativ să fie stabilit adevărul și să ne asigurăm că au fost respectate prevederile legale. În cazul în care instituțiile abilitate vor constata încălcarea legii, cei vinovați trebuie sancționați", a declarat Viorica Dăncilă.


Reamintim că, președintele PNL, premierul desemnat Ludovic Orban, a declarat miercuri că, potrivit unor reprezentanți ai TAROM, directoarea companiei, Mădălina Mezei, a fost demisă la începutul acestei săptămâni deoarece ar fi refuzat să țină la sol aeronavele în ziua moțiunii de cenzură, având în vedere că peste 20 de parlamentari urmau să vină din țară la București.
Ulterior, potrivit unor informații apărute în spațiul public, Mezei a confirmat acest lucru, precizând, totodată, că i-ar fi spus ministrului că o astfel de decizie ar reprezenta un abuz.


TAROM a informat, joi, că revocarea din funcția de director general interimar a Mădălinei Mezei s-a făcut în baza unei decizii unanime a Consiliului de Administrație al companiei, care a constatat "nerespectarea contractului de mandat".
Potrivit unui comunicat al TAROM, Mezei a întârziat procesul de modernizare a flotei de scurt curier și nu a prezentat nicio informare cu privire la procesul de reducere a numărului total de posturi din companie.


La rândul lui, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a scris joi seara, pe Facebook, că Mădălina Mezei ar fi trebuit să facă restructurarea TAROM nu să încerce să facă anumite jocuri în favoarea unor grupuri din companie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4814 secunde