Prima ședință de consiliu local de la Medgidia a reaprins spiritele între fosta administrație și noii aleși

960
Consiliul Local Medgidia s-a reunit, la începutul acestei săptămâni, în prima ședință ordinară. Pe ordinea de zi s-au regăsit, printre altele, proiectul privind înființarea Direcției Servicii Publice Medgidia prin reorganizarea Direcției de Gospodărire Comunală, Direcției de Salubrizare Municipală, Direcției de Energie Termică și Direcției de Apă și Canalizare. De asemenea, s-a aprobat înființarea, organizarea și funcționarea Serviciului Public "Direcția de Gestionare a Domeniului Public și Privat Medgidia". De menționat este faptul că, prin reorganizarea direcțiilor din cadrul Primăriei Medgidia, vor avea loc și reduceri de personal, măsură care, potrivit lui George Mucianu, consilierul personal al primarului liberal Marian Iordache, "are drept obiectiv eficientizarea, optimizarea activităților serviciilor publice". Concret, noua administrație locală consideră că, printr-o schemă organizatorică simplificată, activitatea de gestionare din cadrul direcțiilor va fi îmbunătățită.

Reducerile de personal, motiv de dispută
Dacă până la discuțiile referitoare la reorganizarea activității direcțiilor din Primăria Medgidia aleșii locali au discutat civilizat, o altfel de atmosferă s-a instalat ulterior. Conform explicațiilor lui George Mucianu, "tensiunile care s-au iscat au fost cauzate de faptul că fosta administrație și, implicit, consilierii PD-L se tem ca oamenii pe care încă îi au în funcții în cadrul primăriei și pe care încă îi controlează ar putea să fie dați afară". Totodată, Mucianu a precizat și că, deși noile direcții nu au fost definitivate, acest lucru urmând să se stabilească până la data de 15 august, "cei care stau degeaba în primărie, fără să facă nimic, pe banii publici, vor fi monitorizați și nu este exclus să fie dați afară". Acesta ar fi fost, de altfel, momentul care a declanșat și controversa dintre consilierii PD-L și ceilalți aleși locali.

Reproșuri și acuze
În comunicatul de presă, semnat de actuala conducere a Primăriei Medgidia, se mai menționează: "consilierii PD-L conduși de Dumitru Moinescu au căutat să pună bețe în roate, pozând în apărătorii legii". Ca un răspuns la tergiversările taberei democrat-liberale, edilul Marian Iordache "a prezentat", așa cum se arată în același comunicat, "o parte dintre contractele ilegale încheiate de fosta administrație publică în fruntea căreia s-a aflat Dumitru Moinescu, documente încheiate în favoarea clientelei politice și acoliților fostului edil șef al orașului Medgidia".
În ceea ce privește aceste contracte, George Mucianu a ținut să amintească: contractul cu numărul 49 din 1 februarie 2008, încheiat între municipiul Medgidia și SC Lili-Cris Construct SRL, contractul numărul 173 încheiat la 7 iunie 2007 între Primăria Medgidia și SC PA & CO Internațional SRL, dar și contractul 282/19.09.2007 dintre Rosal Grup SRL și administrația locală. Ceea ce se contestă, de fapt, este, așa cum a subliniat Mucianu, "favorizarea, prin încheierea acestor contracte, a unora dintre apropiații fostului primar, dar și nerespectarea termenelor și a sumelor care au fost prevăzute inițial la încheierea contractelor".
În ciuda disputelor iscate încă de la prima ședință de consiliu local, cele 21 de proiecte care au figurat în convocator au întrunit numărul de voturi necesar aprobării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.9196 secunde