Primăria Cernavodă a cumpărat 18.000 de doze de iodură de potasiu

99
2
Administrația Publică Cernavodă a luat noi măsuri pentru siguranța cetățenilor în cazul unui accident nuclear. Deși instalațiile centralei nucleare sunt moderne, probabilitatea unui accident este luată în calcul de membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Pe lângă măsurile de avertizare, adă-postire și evacuare, aceștia au propus încă o măsură de prevenire a contaminării cu iod radioactiv a cetățenilor, în cazul unui eveniment nuclear. Așadar, zilele trecute, Administrația Publică Locală a achiziționat 18.000 de doze de iodură de potasiu, care vor neutraliza efectul radiațiilor asupra locuitorilor din Cernavodă.

Această investiție a costat aproximativ 60.000 de lei din bugetul local, iar numărul pastilelor va fi suficient pentru a proteja întreaga populație, în cazul unui accident nuclear. În cadrul ultimei ședințe, comitetul local a hotărât ca dozele de iodură de potasiu, care conțin două pastile, să fie distribuite către cetățeni până la sfârșitul lunii ianuarie 2014.

Astfel că, începând de săptămâna viitoare, reprezentanții primăriei se vor de-plasa în teren pentru a distribui în mod direct, fiecărui locuitor, doza cuvenită pentru a se proteja de o eventuală contaminare ra-diobiologică.

Pastilele urmează să fie însoțite și de instrucțiuni de folosire, deoarece acestea sunt eficiente doar dacă sunt administrate în primele trei ore după ce a avut loc un accident nuclear. 

Comentează știrea

Best Hermes Kelly Replica Reviews
30 octombrie 2014
Best Hermes Kelly Replica Reviews

Primăria Cernavodă a cumpărat 18.000 de doze de iodură de potasiu | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Hermes Wholesale Best Hermes Kelly Replica Reviews http://www.exportaeuropa.com.pe/js/fonts/hermes-bag-outlet/replica-hermes-dogon-wallet-is-the-classic-forever.asp

Hermes Handbags Replica
31 octombrie 2014
Hermes Handbags Replica

Primăria Cernavodă a cumpărat 18.000 de doze de iodură de potasiu | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Hermes Replica Handbags Kelly Hermes Handbags Replica http://ndhighschoolhockey.com/UserFiles/Image/hermes-bag-online/hermes-briefcase-one-of-the-best-birkin-bags.asp

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor  la Cernavodă
Vineri, 08 Noiembrie 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor  la Cernavodă
Miercuri, 06 Noiembrie 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Vineri, 01 Noiembrie 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.2615 secunde