Primăria Cernavodă a început distribuirea dozelor de iodură de potasiu

278
2
Primăria Cernavodă a început distribuirea dozelor de iodură de potasiu - primariacernavodaadistribuit-1388323442.jpg

Articole de la același autor

Administrația Publică Cernavodă a luat noi măsuri pentru siguranța cetă-țenilor în cazul unui accident nuclear și a distribuit locuitorilor mii de doze de iodură de potasiu. Deși instalațiile centralei nucleare sunt moderne, probabilitatea unui accident este luată în calcul de membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

În urmă cu ceva timp, pe lângă măsurile de avertizare, adăpostire și evacuare, aceștia au propus încă o măsură de prevenire a contaminării cu iod radioactiv a cetățenilor, în cazul unui eveniment nuclear. Așadar, zilele trecute, Administrația Publică Locală a achiziționat 18.000 de doze de iodură de potasiu, care vor neutraliza efectul radiațiilor asupra locuitorilor din Cernavodă iar o parte a pastilelor a fost distribuită de sărbători, restul urmând să aibă loc până la sfârșitul lunii februarie 2014.

Această investiție a costat aproximativ 60.000 de lei din bugetul local, iar numărul pastilelor va fi suficient pentru a proteja întreaga populație, în cazul unui accident nuclear.

Pastilele au fost însoțite și de instrucțiuni de folosire, deoarece acestea sunt eficiente doar dacă sunt administrate în primele trei ore după ce a avut loc un accident nuclear.

Comentează știrea

claudiu
4 ianuarie 2014
primarul din c.voda

de ce pe banii cetatenilor si nu pe banii centralei nucleare. Inteligent primarul.De vazut si de la ce firma s-au procurat pastilele.Si-a mai inventat o sursa de a cheltui banii fraierului. De ce nu face ceva bun daca tine la cetateanul care l-a ales: sa-i scoata afara pe cei de la raja care au umflat pretul la apa nejustificat si sa forteze centrala nucleara sa furnizeze agent termic gratuit asa cum legiferase Ceausecu inainte de a construi.Centrala nucleara e un risc asumat de cetatenii orasului pentru care beneficii? Legea nu e abrogata!

nicoleta moise
12 august 2015
pastile de iod

Suntem in 2015.08.12 si aud ,vad si citesc cu uimire acest articol postat in anul 2013 ,pe la sfarsitul anului. Citesc si ma minunez ! Unde sunt pastilele de iod ce imi revin mie ,copiilor mei,familiei mele ,prietenilor mei,vecinilor mei????? Deci,daca in intervalul facebook sta de ani de la asa zisa distribiure si pana in prezent se putea,printr-o presupunere absurda,intampla un accident nuclear noi toti aveam pastila "fantoma " de iod ,la indemana ,sa ne protejeze ! Doamne ,doamne!!! Cati bani se mai fura in interesul cetateanului cernavodean !

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Decembrie 2013
Stire din Social : Săptămâna darurilor la Cernavodă
Marţi, 10 Decembrie 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 1.3096 secunde