Primăria Constanța, forțată să micșoreze aparatul bugetar

4045
Guvernul a decis, prin intermediul unei ordonanțe de urgență adoptate în ședința de miercuri, disponibilizarea a peste 53.000 de salariați din administrația publică locală. Potrivit explicațiilor ministrului Administrației și Internelor, Vasile Blaga, au fost făcute calcule și analize pe fiecare unitate adminis-trativ teritorială din România și s-a ajuns la concluzia că numărul de posturi peste normativ este de 53.432.
În ceea ce privește Primăria Constanța, acolo unde aparatul bugetar - funcționari publici, dar și personal contractual - este supraîncărcat, ceea ce, însă, nu înseamnă deloc că instituția funcționează foarte bine, reducerile de personal vizează 349 de persoane.
Conform declarațiilor viceprimarului Decebal Făgădău, potrivit unei grile, Constanța intră în categoria municipiilor cu o populație între 201.000 și 400.000 de locuitori. Mai exact, în conformitate cu datele Direcției Județene de Statistică Constanța, la 31 decembrie 2009 municipiul avea o populație de 301.951 de locuitori. Așa cum a explicat Făgădău, din media dintre cifra populației și o altă medie prevăzută într-o anexă a actului normativ care a parvenit Primăriei Constanța spre dezbatere și analiză a rezultat că în instituție trebuie să rămână maximum 798 de salariați. Astfel, din 1.148, câți angajați are, în prezent, primăria, 349 vor fi disponibilizați. Este vorba aici despre funcționari din cadrul Serviciului Public de Impozite și Taxe, de poliția locală, angajații Muzeului de Artă Populară Constanța, ai cantinelor sociale, ai căminului pentru vârstnici, însoțitorii persoanelor cu handicap, dar și despre salariații de la cele 12 cluburi de pensionari.
Media angajaților din primăriile municipiilor cu o populație între 201.000 și 400.000 de locuitori va trebui să fie de 747.
În ceea ce privește criteriile în funcție de care vor avea loc disponibilizările din Primăria Constanța, viceprimarul a afirmat: "Cât să dăm afară am știut cum să calculăm. Cum să dăm afară, însă, nu știm. Așteptăm publicarea ordonanței în Monitorul Oficial și vom vedea".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4537 secunde