Primăria Costinești a construit prima capelă mortuară din mediul rural

1256
Primăria Costinești a construit o capela în incinta cimitirului creștin-ortodox din localitatea. Lăcașul de cult, finanțat din bugetul comunei, a costat peste 250.000 lei, construcția dispunând de cameră mortuară și toate utilitățile conform prevederilor europene.
Sâmbătă dimineață, un sobor de preoți, în frunte cu Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, a sfințit capela, în prezența localnicilor din Costinești.
Primarul Traian Cristea a explicat consătenilor că de la 1 ianuarie 2008, odată cu integrarea României în Uniunea Europeană, mortul nu mai poate fi
ținut în casă ci trebuie dus la o capelă mortuară. Prin această construcție, oamenii se vor alinia standardelor europene. "Le-am explicat că nu mai pot sta cu mortul în casă. Ei fac turism și nu este normal ca, în plină vară, să aibă casa plină de turiști și ei să stea cu mortul pe masă. Capela rezolvă toate aceste probleme", ne-a declarat primarul.
Tot la capitolul lăcașe de cult, administrația locală din Costinești construiește în prezent o biserică în satul Schitu, care va fi sfințită de Sfântul Dumitru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.639 secunde