Primăria Cumpăna, un nou record ! Plăcintă de 40 de metri la "Ziua Recoltei"

239

Articole de la același autor

Comuna Cumpăna continuă să ducă mai departe, așa cum a fost lăsat de la străbunii satului, tradiția și obiceiurile populare, sărbătorind munca, pământul și pe acei care au înțeles că doar trudind și crezând în Dumnezeu pot face cinste existenței lor. De 13 ani, primarul Mariana Gâju adună la Cumpăna toți fiii satului în una dintre cele mai mari sărbători populare ale județului, marcând Ziua Recoltei.

Anul acesta, în perioada 26 - 27 septembrie, sute de invitați din țară și străinătate, ansambluri folclorice, meșteri populari și oameni dragi satului românesc au cinstit rodul pământului.

Grătare, mici, legume, fructe, produse tradiționale și multă muzică bună, acestea au fost ingredientele celei de-a XIII-a ediții a Festivalului "Rodul Pămân-tului - Zilele Recoltei la Cumpăna".

În cadrul acțiunii, sute de invitați din țară și străinătate, ansambluri folclorice, meșteri populari și oameni dragi satului românesc au cinstit la Cumpăna rodul pământului. În plus, au fost prezenți foarte mulți producători care au venit în număr mare pe stadionul "Victoria" din Cumpăna. Ei au venit aici ca să-și vândă produsele pentru care au trudit toată vara, dar și pentru a fi părtași la un spectacol câmpenesc. Mai mult, ziua de duminică a adus și o premieră, respectiv, cea mai lungă plăcintă dobrogeană, măsurând 40 de metri, care a fost împărțită tuturor celor prezenți.

"Este o ediție binecuvântată de Dumnezeu prin vremea frumoasă care a fost, dar mai ales prin prisma multitudinii ansamblurilor care au poposit la Cumpăna să încânte locuitorii și toți oaspeții. Am constatat sâmbătă seară că acest stadion este neîncăpător pentru toți cei care ni s-au alăturat. Mulțumim din suflet tuturor celor care au fost pre-zenți în aceste două zile de sărbătoare, la Cumpăna", a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Mai multe fotografii de la acest eveniment puteți vedea pe site-ul www.cugetliber.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3709 secunde