Primăria din Medgidia sărbătorește Ziua Internațională a Romilor

238
Primăria din Medgidia sărbătorește Ziua Internațională a Romilor - medgidiaziuaromilor-1491578291.jpg

Articole de la același autor

Primăria Municipiului Medgidia, în colaborare cu Asociația "PartidaRomilor Pro - Europa", organizează duminică, 9 aprilie 2017, evenimentul "Ziua Internațională a Romilor". 


Celebrarea va consta într-un spectacol dedicat copiilor, începând cu ora 13.00 în sala de spectacole a Casei de Cultură Ioan N. Roman, și o petrecere pentru adulți începând cu ora 15.00.


La Congresul Mondial al Romilor, desfășurat la Londra, în anul 1971, s-a luat decizia ca ziua de 8 aprilie să devină Ziua Internațională a Romilor din întreaga lume. Tot atunci a fost adoptat, ca imn internațional al romilor, cântecul "Gelem, gelem", interpretat de cântăreața și actrița Olivera Vuco, în cunoscutul film iugoslav "Am întâlnit și țigani fericiți", peliculă ce datează din 1967. De asemenea, a fost adoptat și steagul internațional al romilor, având jumătatea de jos verde, simbol al câmpurilor înverzite, și jumătatea de sus albastră, simbol al cerului senin, iar la mijloc o roată, simbolizând, pe de o parte, soarta, roata succesiunii vieților, iar pe de altă parte nomadismul, în relație cu spațiul originar al Indiei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4784 secunde