Primăria Mangalia mărește taxele locale și introduce unele noi

800
4
Primăria Mangalia mărește taxele locale și introduce unele noi - primariamangalia2-1356533094.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din Mangalia s-au reunit, vineri, într-o ședință extraordinară, în cadrul căreia au adoptat mai multe proiecte de hotărâre cu caracter social și administrativ. Una dintre cele mai importante inițiative aflate pe ordinea de zi se referă la aprobarea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2013.

Conform Hotărârii CL, taxele pentru eliberarea certificatelor, a avizelor și autorizațiilor de construcție se majorează cu un procent de 20%, însă taxa pe clădire pentru persoanele fizice rămâne la nivelul actual. Consilierii locali au mai hotărât că, pentru asigurarea fondurilor ce vor fi alocate proiectelor de dezvoltare comunitară, este necesară introducerea unor taxe speciale, în măsură să contribuie la suplimentarea resurselor bugetare. Din această categorie fac parte taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranța cetățeanului, taxa de promovare a turismului, precum și taxa verde, care se aplică diferențiat în funcție de activitatea prestată, atât persoanelor fizice, cât și celor juridice. Altă taxă locală nou introdusă vizează agenții economici care amplasează stații de telefonie mobilă, pe raza municipiului Mangalia. În cadrul ședinței de CL, s-au mai adoptat o serie de acte normative care se referă la anularea unor impozite locale. Astfel, agenții economici care desfășoară o activitate permanentă sunt scutiți de plata vizei anuale a autorizației de funcționare. Aceeași măsură se aplică și agenților economici din munici-piul Mangalia care prestează servicii turistice, minimum șase luni într-un an calendaristic. Pentru taxa de urgență privind eliberarea certificatului de urbanism în maximum cinci zile lucrătoare s-a luat decizia majorării la 200 de lei, iar pentru taxa privind autorizația de construcție la 1.000 de lei. Un alt proiect de hotărâre adoptat a vizat scutirea de la plata chiriei pentru unele locuințe, aparținând municipalității care sunt în folosința persoanelor cu handicap grav și accentuat.

Mangalia lăsată fără căldură de Sărbători

La sfârșitul săptămânii trecute, mai mulți locuitori ai municipiului Mangalia au retrăit coșmarul de iarna trecută, trezindu-se în plin ajun de sărbători cu caloriferele bocnă. Astfel, o parte dintre cetățeni au semnalat Primăriei faptul că în unele zone din oraș s-a oprit furnizarea căldurii.

Potrivit administrației municipale Mangalia, primarul Cristian Radu s-a deplasat în noaptea de sâmbătă spre duminică la mai multe centrale termice din municipiu pentru a verifica funcționarea acestora și dacă se furnizează agent termic către populație. Însoțit de deputatul Victor Manea și directorul Goldterm, Dan Georgescu, edilul Mangaliei a inspectat toate centralele în care existau probleme tehnice de natură să blocheze funcționarea acestora. Potrivit angajaților societății de termoficare, întreruperile furnizării agentului termic sunt cauzate de uzura fizică a unor echipamente și instalații existente în centrale.

"Sunt unele defecțiuni inerente acestui sistem de termoficare, dar de la începutul anului viitor va începe branșarea centralelor la gaze naturale și lucrurile se vor schimba radical. Deocamdată, facem tot ce este omenește posibil pentru a remedia defecțiunile, iar în câteva zile vor funcționa la parametrii normali toate centralele. Cerem scuze populației pentru aceste neajunsuri, dar îi asigurăm pe oameni că suntem permanent în teren pentru a soluționa problemele cetățenilor", a explicat primarul, în discuțiile cu locuitorii Mangaliei.

Comentează știrea

nelu
27 decembrie 2012
iluminatul lacul neptun

Instalatia de iluminat din jurul LACULUI NEPTUN, este distrusa complet.S-au desfacut dozele de la stilpi , sa-au taiat cablurile care alimenteza lampile si s-au sustras.Acest ilumina a fost facut acum un an.Nu raspunde nimeni de aceasta distrugere.?

babay
27 decembrie 2012
Ce este georgescule

Nu mai minti atita georgescule etse posibil sa minti asa cu nerusinare.Anul trecut cind aveam combustibil mergea non stop 2 saptamini acum nu merge nici 1 ora ca se stric a.Nu meriti locul acela pe care il ocupi.

cristiana
27 decembrie 2012
rusine!!

Ne mintiti cu nerusinare! Centrala 17 functioneaza "pe avarie" cateva ore pe zi. Sper ca macar atunci cand vor fi emise facturile la incalzire sa iasa lumea in strada.

Olcay
27 decembrie 2012
Minciuni si faradelegi

Avem caldura dooar pentru ziua de vot, poate de Craciun si speram noi si de Anul Nou. In rest aceiasi hoti ordinari. (Nu trebuie oare sa-si scoata cheltuielile din campania electorala? Si un oarece bonus, pardon!)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1615 secunde