Primăria Mangalia modernizează Grădina de Vară cu fonduri UE

266
Proiectul de modernizare a Grădinii de Vară din Mangalia a fost declarat eligibil de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Cererea de finanțare pentru acest proiect a fost admisă, recent, în următoarea etapă a procesului de evaluare și selecție, respectiv evaluarea tehnică și financiară. Conform documentației tehnice, scena Grădinii de Vară, precum și spațiile destinate artiștilor vor fi reabilitate și adaptate conform normelor în vigoare, cu grupuri sanitare și spații de depozitare. Totodată, se va interveni la scaunele din gradenele pentru spectatori. Acestea vor fi înlocuite cu structuri din beton acoperite cu lemn, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, în timp ce gradenele vor fi înlocuite cu o membrană arhitecturală suspendată, rezistentă la intemperii. Pe amplasamentul locației se vor crea spații pentru diverse ateliere cultural - educaționale, vor fi amenajate spații verzi cu alei circulabile și se va realiza un sistem de iluminare ambientală. În cadrul aceluiași proiect, se vor reabilita principalele artere rutiere din zonă, respectiv Strada Rozelor, Ștefan cel Mare și Bd. 1 Decembrie 1918. Astfel, va fi refăcută trama stradală, dar și trotuarele și bordurile pentru desfășurarea circulației rutiere și pietonale în deplină siguranță și confort.


"Ani buni, Grădinile de Vară, cinematograful și alte așezăminte culturale au aparținut altor instituții, iar primăria nu putea face nimic pentru reabilitarea acestora. În toamna anului 2015, am reușit să preluăm Grădina de vară Farul și Cinematograful Pescăruș și am demarat procedurile pentru atragerea fondurilor europene sau guvernamentale, în vederea modernizării. Dorim ca aceste active să fie redate publicului, cât mai curând", a declarat primarul Cristian Radu. 


În prezent, Primăria Mangalia are peste 20 de proiecte cu finanțare europeană, unele în implementare, altele în evaluare. Valoarea totală a acestora este de aproximativ 50 de milioane de euro. Acești bani vor intra în infrastructură, reabilitarea monumentelor istorice și susținerea turismului. 


"Suntem deja în plin proces de execuție pentru modernizarea stațiunii Saturn, iar în scurt timp vom demara lucrările și pentru alte proiecte cu bani europeni: reabilitarea tramei stradale pe un număr de 17 străzi din Mangalia, modernizarea Pieței Republicii, reabilitarea Bisericii Sf. Gheorghe, modernizarea falezei Mangalia-Saturn, dar și a stațiunii Neptun", a mai explicat edilul Mangaliei. Tot el mai spune că Primăria Mangalia mai are și alte proiecte cu finanțare europeană, aflate în diferite stadii de evaluare și analiză. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5174 secunde